V. 3.1.0
Per Schlingmann och Lise Bach Hansen är Folk och Kulturs kuratorer 2020
Foto: Per Schlingmann och Lise Bach Hansen är Folk och Kulturs kuratorer 2020

Kuratorer 2020

Per Schlingmann

Per Schlingmann är före detta statssekreterare, chefsstrateg och partisekreterare, känd för att driva förnyelseprocessen av Nya Moderaterna. Han driver idag en kommunikationsbyrå, och senare i veckan utkommer hans sjätte bok, En omöjlig fiende, som är den sista i makttrilogin som legat till grund för Viaplayserien Den inre cirkeln. Per är vice ordförande i SOS Barnbyar och sitter i styrelserna för Svenska Filminstitutet och stiftelsen Höj rösten.

Varför tackade du ja till att vara kurator för Folk och Kultur?

“För mig var det ingen tvekan. Får man möjlighet att lyfta frågeställningar och kurera viktiga kulturpolitiska samtal så tar man den. Det finns så många ämnen jag vill lyfta, men sakta men säkert börjar det reduceras till några teman som jag återkommer till.”

Per Schlingmanns kurerade programpunkter under Folk och Kultur 2020:

Går demokrati och en fri kultur att förena?

Är nordiskt drama på väg mot en stormaktstid eller står vi inför ett fall?

Ungas röster – tar vi dem på allvar?

Lise Bach Hansen

Lise Bach Hansen är Head of programming på litteratur- och spoken word-scenen på Den Sorte Diamant, Kungliga biblioteket i Danmark, som hon har varit med att förvandla till Köpenhamns huvudscen för samtal mellan ledande internationella toppolitiker, författare och konstnärer. Hon är aktiv i Advisory board för Berwaldhallens konceptutveckling av Baltic Sea festival och har de senaste åren också drivit fram utvecklingen av Arctic Imagination, en internationell kulturförmedlingsplattform för live events på Nationalbibliotek i Norden och New York.

Varför tackade du ja till att vara kurator för Folk och Kultur?

“Jeg sagde selvfølgelig ja til at medvirke på Folk och Kultur, fordi jeg i årevis har arbejdet ud fra en vision om Norden som en sammenhængende kulturel platform. Vi er et kæmpe sprogområde, med så mange ting til fælles. Præcis fordi vi ligner hinanden, men alligevel er forskellige, er der meget gevinst ved at lade kulturlivet, kunsten, det politiske liv og næringslivet inspirere hinanden til at skabe nye ideer i forhold til de globale udfordringer, der kendetegner vores tid. Derfor glæder jeg mig til at forsøge at kuratere et program, der spejler det nordiske i det internationale og omvendt.”

Lise Bach Hansens kurerade programpunkter under Folk och Kultur 2020:

Att våga leda

The Arctic for sale?

Makt eller maktlöshet

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in