V. 3.1.1
Sara P Borgström
Foto: Sara P Borgström

Folk och Kultur-dagen

Folk och Kultur-dag med fri entré
– Queenhyllning, Melodikrysset och William Spetz
Eskilstuna 8 februari

Är flygande tefat kultur? Konventet Folk och Kultur öppnar dörrarna till STIGA Sport Arena sista dagen för alla och med fri entré. Queenkonsert, Melodikrysset, William Spetz, luftakrobatik, releasefest med scenkonstkollektivet Livet Bitch! och Kulturbazaar med mathantverk är bara några upplevelser under dagen. Allt för att visa bredden av vad kultur är och utmana i vad det kan vara. Folk och Kultur är den nationella samlingsplatsen för kulturpolitik, konventet pågår 5–8 februari, 8 februari är programmet publikt och med fri entré under rubriken Folk och Kultur-dagen.

För andra året i rad avslutas Folk och Kultur med en folkfest med fri entré. Det kulturpolitiska konventet har då pågått i tre dagar med över 120 workshops, seminarier och kulturarrangemang för cirka 3 000 deltagare. STIGA Sport Arena hyser under alla dagar utställartorget dit det alltid är fri entré men på lördagen fylls alla scenerna med ett matigt program.

Urval ur Folk och Kultur-dagens program:

Under Folk och Kultur har du möjlighet att lösa Sveriges Radio P4 Melodikrysset live tillsammans med programledaren Anders Eldeman när programmet kommer till STIGA Sport Arena.

”Jag vet inte var jag vill komma men…” är ett humoristiskt och avskalat samtalsformat där William Spetz bjuder in till ett samtal med en eller flera gäster kring ett ämne som känns relevant, lustfyllt och spännande att utforska tillsammans med publiken! Kreativiteten. Vad är kreativitet? Är den livsviktig eller är det livets strössel? Har kreativiteten räddat dig, oss? 

Queen in Concert – Eskilstuna Symfoniorkester, sångsolisterna Magnus Bäcklund och Josefin Henebäck, en stor kör och ett kompband från Eskilstuna musikskola framför musik från ett av världens mest kända rockband; Queen. Under ledning av dirigent är Staffan Sjösvärd blir konserten avslutningen på Folk och Kultur 2020.

”Tro, tvivel och tefat”, Ufopodden i Sveriges Radio P3 bjuder in till ett samtal där trovärdiga vittnesmål och fantastisk fiktion dissekeras. Med bl a Emelie Rosenqvist, producent för Ufopodden, Happy Jankell, skådespelare, Gabrielle de Bourg, filmvetare och professionell nörd och Clas Svahn, journalist och ordförande för världens största ufoarkiv, Archives for the unexplained.

Karavan/ Cirkus Saga ger cirkus i form av jonglering, illusionstrick, dans och luftakrobatik när de tar upp ämnet samtycke. ”Tillsammans” är en föreställning för både stora och små som väcker eftertanke och lockar till skratt. Karavan är en scen och en plattform för samtida cirkus i södra Sverige.

Riksteatern anordnar en releasefest för scenkonstkollektivet Livet Bitch! och deras färska metodbok. Livet Bitch! är en konstnärlig plattform som arbetar för att unga tjejer och kvinnor oavsett bakgrund ska ha mer plats i kulturlivet och i det offentliga rummet. Möt bokens sju skribenter i ett panelsamtal.

Kulturbazaaren är tillbaka i nytt och större format – öppet under hela Folk och Kultur, från onsdag till lördag och går under temat ” Kittla dina Sinnen”. Här kan du smaka på ”världens fika”, träffa en syriansk poet, testa keramik, inspireras av re-design och mycket mer.

Alla programpunkter finns här
Pressbilder finns här
Fler programpunkter kan tillkomma.

Folk och Kultur-dagen
När: 8 februari 2020
Var: Munktellstaden, Eskilstuna
Vad: Folk och Kultur är en mötesplats för konsten och kulturens betydelse i demokrati- och samhällsutvecklingen som år 2020 genomförs för tredje året i rad. 5–8/2 pågår konventet. 8/2 är programmet publikt och med fri entré under rubriken Folk och Kultur-dagen.

Initiativtagare till Folk och Kultur är Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd. Projektägare är den ideella föreningen Kulturlyftet – Kultur i hela landet. Konventet har utvecklats i nära samarbete med Eskilstuna kommun och Region Sörmland och flera hundra externa arrangörer och utställare. Folk och Kultur äger sedan starten 2018 rum årligen i Munktellstaden i Eskilstuna.

Presskontakt: Sofia Johansson
sofia.johansson@smallworld.se
073-673 07 96

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in