V. 2.1.7

Folk och Kultur

Folk och Kultur är en plattform för inspiration, upplevelser och lärande där innehållet skapas i samverkan med inbjudna aktörer och representanter från kulturlivet, politiken, myndigheter, organisationer, ideella sektorn och landets 21 regioner. Förutom samtal, debatter och seminarier, presenterar Folk och Kultur ett digert program av professionella konstnärliga föreställningar och upplevelser. Sedan starten 2018 äger konventet rum årligen i Munktellstaden i Eskilstuna.

Folk och Kultur bygger vidare på det nordiska spåret och öppnar upp för europeiska utblickar! Till  konventet 2020 bjuder vi in två externa kuratorer för att ansvara för ett antal programpunkter: Lise Bach Hansen, kulturkurator från Den Sorte Diamant, Kungliga biblioteket i Danmark, och Per Schlingmann, författare, föreläsare och rådgivare med lång erfarenhet inom politik och näringsliv.

– Genom våra externa kuratorer och deras spetskompetens ser vi fram emot att oväntade tankar lyfts, idéer som är både utmanande och överraskande. Vidgade vyer och nya perspektiv för er besökare och vi ser gärna att olika ståndpunkter får brytas mot varandra, säger Linde Sjöstedt, projektledare för Folk och Kultur.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!