V. 3.1.0

Skara kommun är vår senaste partner!

Vi kan med glädje meddela att Skara kommun är vår senaste arrangörspartner. Tillsammans ska vi lyfta läsfrämjande och Skaras rika kulturarv, med utgångspunkt i deras permanenta lek-och lärutställning Bokäventyret – från runsten till smartphone.

Läsfrämjande utgör kärnan av vårt partnerskap med Skara kommun. Med inspiration från Junibacken i Stockholm och Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg skapar Skara nu en generationsöverskridande mötesplats där barn och unga får lära sig mer om skrift- och bokhistoria. Utställningen kommer finnas i det gamla stiftsbiblioteket, från 1859, som idag kallas Gamla biblioteket. Här finns även Sveriges äldsta bok, Skaramissalet från 1150-talet, som är utgångspunkten för utställningen.

– Genom att satsa på barnen och skapa läsupplevelser väver vi in Skaras tusenåriga historia som bokstad med nutidens lekland och kreativa rum i en vacker 1800-talsbyggnad med bibliotek och en boksamling som går tillbaka till 1100-talet, säger Skaras kulturchef Åsa Veghed. Förhoppningen är att partnerskapet ska väcka intresse och nyfikenhet för läsande bland barn och unga. Även att de kulturintresserade målgrupper och makthavare som deltar under Folk och Kultur ska få upp ögonen för det unika kulturarv som Skara kan erbjuda presenterat i en samtida form och kontext.

Läs mer här.


Lämna en kommentar

Kommentarer

Inga kommentarer.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in