V. 3.1.1
Foto: Ateljé Karlheden

Susanna Dahlberg: “Fokus på kulturens potential”

Vi fortsätter att presentera Folk och Kulturs programråd, näst på tur står Susanna Dahlberg, VD för Regionteater Väst, med i programrådet sedan 2019. Regionteater Väst är Sveriges största turnerande scenkonstinstitution för barn och unga med en dansensemble i Borås och en teaterensemble i Uddevalla. 

Vad ser du som Folk och Kulturs viktigaste syfte?

Just nu blir Folk och Kulturs viktigaste syfte att sätta fokus på kulturens potential, inte något vi ska vänta med till efter pandemin utan något som kan stärka och hjälpa oss genom krisen.

Som del av Folk och Kulturs programråd, vad vill du bidra med?

Tillsammans har vi kunskap och erfarenheter från många olika områden! Ett av mina egna fokus just nu ligger på konstens autonomi och hur vi kan stärka förutsättningarna för skapande.

Berätta om en stor kulturell upplevelse du haft.

Alla konserter!! Till exempel David Bowie och Iggy Pop på Eriksbergsvarvet i Göteborg 1987, Sonny Rollins på Göteborgs Konserthus 2006 eller ABFs fiolkonsert Järntorget Göteborg, julavslutning för unga elever 2019. Musiken öppnar upp så mycket och har jag tappat sugen så hjälper det alltid att lyssna på något bra!

Susanna Dahlberg var även aktuell under Bokmässan i ett panelsamtal om hur förhållandet mellan politik och statligt finansierad kultur ska se ut, “Hur lång är en armlängd”? Ta del av samtalet här.


Lämna en kommentar

Kommentarer

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in