V. 3.1.1
Foto: Ulf Aneer

”Tillsammans med er utvecklar vi Folk och Kultur digitalt”

Jag hoppas att ni följer oss på vår resa mot ett digitalt Folk och Kultur 2021. Nu är anmälan öppen för att arrangera seminarier, workshops och kulturprogram. Den 16 november stänger anmälan – klicka här för att läsa mer och anmäla ert programbidrag.

Att arrangera digitalt är en spännande utveckling, det innebär stora förändringar för oss som organisatörer men också för er som arrangörer. Därför bjuder vi in till två digitala informationmöten nästa vecka. Vi kommer presentera upplägg, format och de tekniska förutsättningarna som kommer att gälla för er som arrangörer. Kom med alla frågor och funderingar ni har inför att arrangera digitalt. Detta är inte gjort tidigare – det händer i realtid, det händer NU – tillsammans med er utvecklar vi Folk och Kultur digitalt!

Välkomna att anmäla er här!

  • Måndag 9/11, kl.10:00 – 11:00
  • Onsdag 11/11, kl.10:00 – 11:00

Detta är de första av flera informationsmöten vi kommer att hålla, i syfte att hjälpa er som arrangörer att göra det mesta och bästa av Folk och Kultur som digitalt konvent.

Vi får inte glömma bort att Sverige är en stark kunskaps-, vetenskaps-, innovations- och kulturnation. Covid-19 har slagit hårt mot hela kulturbranschen, men kris kan också innebära utveckling. Vi vet att kulturen – som brygga motor och i sitt egenvärde – kan vara en kraft i framtidens samhälle. Det är tid för omställning och nytänkande både i politiken och i samhället och vi hoppas på ett fokus #Framåt! vid vår gemensamma mötesplattform.

Folk och Kultur inspireras och inspirerar
Jag hade ett givande samtal med Trine Bang, direktør Kulturmødet i Mors och Hege Knarvik Sande, generalsekretaer Norsk kultur forum. Vi har blivit inspirerade av Kulturmødet i Mors som även de ställde om och blev digitala i somras. Vi fick låna deras format – ”Kunstøjeblikke” – ett nytt format för kulturprogram från en 20 sekunder till 3 minuter – Konstögonblick.

Hege Knarvik Sande har blivit inspirerade av Folk och Kultur och planerar att arrangera ett kulturpolitiskt möte i Drammen för första gången sommaren 2021.

I veckan blev jag kontaktad av Jaana Tamminen, projektchef på Hanaholmen. Hon berättade:
”Hanaholmen har haft glädjen att medverka på Folk och Kultur under tre år på något hörn, och nu arrangerar vi själva en Kulturpolitisk dialogdag som tar avstamp i Folk och Kultur, bara i miniformat, en dag, och ur en bilateral synpunkt, enligt Hanaholmens uppdrag att främja samarbete mellan Sverige och Finland. Med inspiration i Folk och Kultur och dess värderingar, vill vi lyfta upp kulturpolitisk diskussion och frågor som är gemensamma för båda länder. I bästa fall leder vår dag till ökat samarbete, nya kontakter, nya initiativ och samverkan över riksgränsen för alla deltagare. Programmet är publicerat och anmälan öppen.”

Covid-19
Situationen blir bara värre och värre just nu i hela landet och flera regioner stänger ner. Just som vi alla inom kulturbranschen kände en öppning, ett hopp om att möta vår publik igen – så stängdes salongerna igen. Det är en allvarlig situation för alla oss som är i branschen parallellt med att det är en dödlig pandemi. Vi på team FoK har beslutat att återigen arbeta hemifrån för att göra allt vi kan för att inte öka på smittspridningen.

Jag känner mig trygg i beslutet att genomföra Folk och Kultur digitalt, det var ett klokt beslut och jag känner trots allt en glädje i att utforska och tänja på de digitala gränserna tillsammans med vårt digitala team och tillsammans med er arrangörer. Vi kan skapa en digitalt interaktion för flera och det finns flera spännande sätt att göra detta på. Det är en kunskapsresa #Framåt!

Anmäl dig och var med på våra digitala informationsmöten vecka 46.

Linde Sjöstedt, 6 november 2020.


Lämna en kommentar

Kommentarer

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in