V. 3.1.1
Foto: Ulf Aneer

Vilken fantastisk mångfald av programpunkter!

Vilken glädje att se så många olika programbidrag – över 250 bidrag och fler än 150 arrangörer. En hel dag satt teamet och gick igenom alla programpunkter och delade upp i olika spår och kategorier. Mycket arbete återstår, men jag lovar att det kommer bli ett riktigt spännande och inspirerande program. Programpunkterna kommer att sändas i flera kanaler och bestå av en blandning av direktsänt och förinspelat, varav många blickar #Framåt!

Engagemanget från er arrangörer visar verkligen vilken viktig arena Folk och Kultur är för hela vår bransch. I denna svåra tid är vikten av möten där erfarenheter delas mycket stor. Det finns ett behov av att stödja varandra och se framåt, men på ett smittsäkert sätt.
Det kommer vara kostnadsfritt att delta och det digitala formatet gör programmet tillgängligt på ett helt nytt sätt för alla intresserade. Det är en bra idé att få med sig någon som inte tidigare varit på Folk och Kultur till konventet 2021.

Ett nytt format
Med Folk och Kulturs digitala konvent 2021 vill vi skapa något nytt och spännande.
Det är ett format som bygger på att kombinera det bästa från den digitala världens interaktiva möjligheter med TV-världens förmåga att berätta. Vi ser framför oss ett konvent som är producerat likt ett tv-program, men med de interaktiva element som finns i sociala medier. Upplägget kan jämföras med SvT:s Vinterstudion, där en riktigt bra programledare vägleder tittaren mellan program och kanaler.

Konventet skall fyllas av innehåll för både hjärna och hjärta; som tittare ska man vilja fortsätta ta del av innehållet. För att skapa format som bjuder in till reflektion och samtidigt vägleder tittaren har vi skapat ett team med experter inom TV och digitalisering. Nästa steg för oss är nu att identifiera den programledare som med trygg hand kan leda oss in i den rika värld av så många olika teman som ni nu har skickat in.

Fler informationsmöten kommer
Då det kom in många frågor kopplade till det digitala formatet och vad det innebär för arrangörer beslutade vi att hålla möten för att presentera upplägget i större detalj.

Över 100 personer lockades till de Zoom-möten som jag och Viktor Rosenqvist höll om det digitala formatet. Vi hoppas att det hjälpte att förtydliga Folk och Kulturs omvandling till ett digitalt konvent och de möjligheter som nu finns. Vi kommer att hålla fler liknande Zoom-möten med information om bland annat rättigheter, hur man sänder med greenscreen och andra råd som får er sändning att upplevas som professionell med enkla medel.

Folk och Kultur-studion i Eskilstuna
Förra veckan besökte vi Eskilstuna. Scenkonst Sörmland öppnar portarna till sin välutrustade och ljudisolerade konsertsal. Det är härifrån som Folk och Kultur-studion kommer att sända. Vår digitala expert, Viktor, var imponerad över deras utrustning, kompetens och generösa gästfrihet. Det är en fröjd att fördjupa vårt samarbete med Scenkonst Sörmlands personal –nu gör vi en digital utvecklingsresa tillsammans.

Nu när vi har tagit del av era bidrag är vi stolta, glada och mycket förväntansfulla inför det som vi nu ska skapa tillsammans!


Lämna en kommentar

Kommentarer

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in