V. 2.1.8
Pierre Pocs
Foto: Pierre Pocs

Eskilstuna

Sedan starten 2018 har Eskilstuna varit värdstad för det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur. Läs mer om området Munktellstaden och kultur i Eskilstuna här bredvid.

Eskilstuna är en snabbväxande miljösmart industristad med musik och idrott i sitt DNA. Staden, som är uppkallad efter helgonet S:t Eskil som verkade i Tuna på 1000-talet, är historiskt känd för sin mekaniska industri. Idag är Eskilstuna en välkänd stad inom miljö- och jämställdhetsarbete. Här bor cirka 106 000  personer och kända besöksmål är bland annat Parken Zoo, Rademachersmedjorna, Munktellmuseet, ReTuna Återbruksgalleria och den spektakulära Sigurdsristningen.

Strax utanför Eskilstuna ligger den gemytliga småstaden Torshälla. En historisk utflyktspärla som firade 700 år som stad under 2017.

Mer om Eskilstuna

– Läs mer om Eskilstuna på Destinations Eskilstunas hemsida.
– Läs Eskilstunas turisttidning här.
– Upptäck Eskilstuna kommuns unika samling av över 120 konstverk utomhus, ladda ner foldern Offentlig utomhuskonst och kulturhistoriska byggnader i Eskilstuna & Torshälla.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!