V. 3.1.0
Pierre Pocs
Foto: Pierre Pocs

Eskilstuna

Eskilstuna + Folk och kultur = sant

Sedan starten 2018 har Eskilstuna varit värdstad för det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur. Eskilstuna har en vision om att bli en kulturstad till 2030, och Folk och Kultur är ett strategiskt viktigt evenemang för staden.

En plats där miljö och hållbarhet står högt på agendan

Eskilstuna är en snabbväxande miljösmart industristad med musik och idrott i sitt DNA. Staden, som är uppkallad efter helgonet S:t Eskil som verkade i Tuna på 1000-talet, är historiskt känd för sin mekaniska industri. Idag är Eskilstuna en välkänd plats inom miljö- och jämställdhetsarbete som uppmärksammas globalt. Här bor cirka 107 000 personer och kända besöksmål är bland annat Parken Zoo, Rademachersmedjorna, Munktellmuseet, världens första återbruksgalleria ReTuna Återbruksgalleria och den spektakulära Sigurdsristningen. Strax intill Eskilstuna ligger den gemytliga småstaden Torshälla. En historisk utflyktspärla som firade 700 år som stad under 2017.

2021 genomförs Folk och kultur digitalt – med en livestudio i stadsdelen Munktellstaden i Eskilstuna.

Att besöka Eskilstuna

2021 genomfördes Folk och Kultur digitalt, men när pandemin har lättat är du varmt välkommen hit som turist. 2022 hoppas vi att vi kan välkomna er alla till Eskilstuna för ett fysiskt Folk och kultur igen!

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in