V. 3.1.1

Vanliga frågor

Här kommer vi löpande att fylla på med frågor och svar.

Fråga 1: Var hittar jag hålltider för Folk och Kultur 2022?

Du hittar alla viktiga tider här.

Fråga 2: Vad kostar det att delta på Folk och Kultur som besökare?

Kostnaden för att delta på Folk och Kultur 2022 som besökare är:

Offentlig sektor 435 kr inkl. moms
Privat sektor 235 kr inkl. moms

Du köper ditt digitala deltagarpass här.

Fråga 3: Var kan jag köpa biljetter till konventet?

Du köper ditt digitala deltagarpass här.

Fråga 4: Hur kan jag som deltagare interagera i den digitala plattformen?

I samarbete med vår konventpartner Smart Coop har vi för Folk och Kultur 2022 valt att använda oss av en plattform som heter Hypersay Events som ger oss nya möjligheter för det digitala konventet, inte minst då plattformens finess är interaktivitet, och vi ser fram emot att låta besökarna ta del av och interagera med era programinslag.

Plattformen för Folk och Kultur 2022 erbjuder en inbyggd chatfunktion som hela tiden är aktiv. Det innebär att man även under sändningen av förinspelade program kan interagera med deltagarna under det tidsintervall programinslaget är schemalagt. Det är upp till varje arrangör att välja att bemanna chatten eller bara låta deltagarna chatta med varandra. Om ni som arrangör bemannar chatten med en moderator kan ni själva marknadsföra att ni finns tillgängliga för frågor i chatten under utsatt dag(ar) och tid(er). Ett bra tips är att förbereda några frågor för att få igång diskussionen. 

I årets plattform finns även en plats kallad ”Frontrow” där besökare kan träffa kollegor och ”viska”/chatta med varandra under det att programpunkten pågår. Ni kommer att kunna hänga med någon/några utvalda och prata eller chatta med dessa kring det ni tillsammans tar del av, eller locka över någon som är någon annanstans på plattformen. 

Frågor som rör arrangörer

Fråga 5: Jag kommer inte in i arrangörsportalen. Hur gör jag?

Se till så att du följer rätt länk, nämligen den här. Här loggar du in med det användarnamn och lösenord. Inte mejladress.
Om du ändå inte kommer in, välja ”återställ lösenord”. Då använder du din mejladress och får en återställningslänk. Logga därefter in med ditt användarnamn.

Fråga 6: Vilket format ska jag som arrangör lämna mitt förinspelade material i?

Det färdiga förinspelade och bearbetade materialet måste lämnas in till Folk och Kultur under perioden 24 januari – 31 januariInget material tas emot efter detta datum. 

Filformat 

Materialet ska levereras i MP4–format H264 eller H265/HVEC

Upplösning: 1920x1080p

Du loggar in som vanligt med användarnamn och lösenord i arrangörsportalen där det från och med den 24 januari kommer finnas ett uppladdningsfält.

Fråga 7: Ska jag lägga grafik på mitt förinspelade material?

Grafik ska läggas till programinslaget i form av vinjett eller inledande anslagsskylt och namnskyltar, samt avslutningsskylt med ansvariga för produktionen. Dubbelkolla alltid stavning och korrekt titel direkt med medverkande under inspelning. Obs! Titlar bör skrivas med liten begynnelsebokstav, Exempel: Stina Stensson, områdeschef Företaget.

Vi ber er avstå från avsändarlogotyp som vattenstämpel eller liknande i hörnet av filmen, detta då produktionen under dessa dagar går under Folk och Kultur och kommer ha andra grafiska överlagringar.

Fråga 8: Hur marknadsför vi bäst vårt program?

Vi har försett era inskickade bilder för er programpunkt med en Folk och Kultur-inramning – perfekt för spridning på sociala medier! Dessutom har vi tagit fram en serie allmänna bilder i olika format. Dessa bilder ligger på arrangörsportalens startsida, bilderna för era enskilda program ligger inne på respektive programpunkt, längst upp på sidan. 

Om ni inte hittar någon bild med ram att ladda ner beror det antingen på att ni laddat upp bildmaterial efter deadline, eller att er bild haft sådant utsnitt (tex. med text och grafik på) att den inte gått att lägga i rammanér. I de flesta fall har bildredaktören då skrivit en anteckning om detta inne i programportalen. Se vidare nedan under rubriken Ändringar/tillägg i programtext eller bild.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in