V. 3.0.0
Jason Andersson/Studio Emma Svensson
Foto: Jason Andersson/Studio Emma Svensson

Arrangera

Nu har vi stängt anmälan.

Sista dag för att anmäla programbidrag var 23 november 2020. 

Vad händer nu?

Folk och Kultur har påbörjat arbetet med att se över alla inkomna programbidrag. Vårt programråd går igenom de inkomna programbidragen och lämnar ett rådgivande förslag utifrån Folk och Kultur Rekommendationer och ledord för arrangörer, till Folk och Kulturs styrgrupp som tar slutgiltigt beslut om programmet för 2021. Programrådet inför Folk och Kultur 2021 består av Annelie Kurttila – museichef, Stockholms Läns museum, Susanna Dahlberg – VD, Regionteater Väst och Rikard Gateau – konstnärlig verksamhetschef, Västmanlandsmusiken. Folk och Kultur kansli programlägger de godkända programbidragen och återkopplar till arrangörer om medverkan tidigast den 30 november-1 december.

Se gärna våra Hålltider för arrangörer och läs under Vanliga frågor för mer information.

Få större kontroll över din anmälan

I år har arrangörer fått göra sin programanmälan direkt via Folk och Kulturs hemsida. Det innebär att ni skapat ett konto, loggat in och fyllt i ett anmälningsformulär för varje programbidrag ni anmält. I och med detta kan du som arrangör hålla koll på dina anmälningar genom att klicka in dig på sidan “Mina anmälningar”. 

Mellan den 30 november-1 december får arrangörer besked om ert programbidrag kommit med i programmet eller ej. Blir ert programbidrag antaget till vårt program 2021 kommer ni som arrangör få möjlighet att logga in på vår hemsida och under fliken “Mina anmälningar” redigera och uppdatera era programtexter och medverkande samt bekräfta er medverkan genom att betala vår arrangörsavgift (via kortbetalning eller faktura). Först då blir er anmälan bindande.

Har du frågor om din anmälan?
Kontakta Folk och Kulturs projektkoordinator:
Luna Nilsdotter, luna.nilsdotter@folkochkultur.se, tel: 070-552 56 50

Har du frågor om det digitala konventet?
Kontakta Folk och Kulturs digitala expert, Viktor Rosenqvist, digitalfok@gmail.com, tel: 072 197 76 88, eller läs mer nedan.

Ett digitalt konvent 2021 – vad innebär det?

Vi ställer om till ett digitalt konvent 2021. Det innebär nya förutsättningar och möjligheter för våra arrangörer. Allt du behöver veta för att arrangera en programpunkt på Folk och Kultur 2021 kommer du därför att få reda på här.

  • Folk och Kultur 2021 kommer äga rum vecka 6, 10-12 februari. Folk och Kultur kommer erbjuda en digital plattform för arrangörer och deltagare att mötas på under tre fullspäckade dagar med livesändningar och förinspelade program.
  • Ett deltagarstyrt konvent. På Folk och Kultur bidrar du som arrangör med programinnehåll. Detta kan du göra i form av en livesändning – oberoende av plats – med möjlighet till interaktion direkt med de som tittar eller genom att välja att på förhand spela in din programpunkt till vår Play-tjänst. Vår vision är att det med enkla medel ska vara lätt att skapa en proffsig digital livesändning eller inspelning och vi hjälper er därför med riktlinjer för hur ni åstadkommer detta, så att vi tillsammans kan visa upp konst och kultur från hela landet.
  • En digital Play-plattform. Vårt digitala konvent bygger på en digital on-demand plattform. Det innebär att vi skapar ett Folk och Kultur Play till konventet 2021. Som arrangör innebär det att ditt program spelas in på förhand eller när det livesänds, och förvaltas av oss för att vidare distribueras på vår plattform efter programlagd sändningstid. Allt för att fler besökare – oavsett av tid på dygnet – ska kunna ta del av just ert program. 
  • Inga deltagaravgifter för de som besöker. För oss är det viktigt att hela kulturbranschen får möjlighet att träffas, diskutera och utbyta tankar och idéer trots coronapandemin. Då kulturbranschen drabbats hårt öppnar vi Folk och Kultur 2021 till att bli kostnadsfritt för våra digitala besökare. För er som arrangerar programpunkter innebär det att ni kan rikta era program till fler eller nya målgrupper och nå en större publik.  
  • Nya spännande format. Vi vill erbjuda våra arrangörer hjälp att skapa intressanta, spännande programformat som fångar kärnan i det ni vill förmedla, vare sig det handlar om digital kunskapsöverföring, digitala kulturupplevelser eller digitala möten. Men vi vill också hjälpa er att göra det på ett snyggt och tillgängligt sätt för de som deltar digitalt. Vi har därför arbetat fram ett antal programformat för arrangörer och vi presenterar de alla här.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in