V. 3.1.0
Ulf Aneer
Foto: Ulf Aneer

Anmälan till Folk och Kultur Play

Vill ni vara med oss in i nästa digitala utvecklingsresa?

Fram till den 19 februari gick det att kostnadsfritt ta del av allt innehåll som producerats och sänts live på Folk och Kultur 2021 mellan den 10-12 februari. Från och med den 20 februari gick Folk och Kulturs digitala plattform under konstruktion för att påbörja ombildningen till Folk och Kultur Play. Folk och Kultur bjuder därför in alla arrangörer att låta sina programpunkter finnas kvar på vår plattform under 1 år framåt, från den 20 februari 2021 till den 20 februari 2022, under paraplyet Folk och Kultur Play. Folk och Kultur gör inga anspråk på exklusiva visningsrättigheter under denna period utan arrangörer kan dela sitt innehåll fritt men kan samtidigt upplåta sitt innehåll till vår plattform. I gengäld ger vi de arrangörer som upplåter sitt material en licens till Folk och Kultur Play kostnadsfritt – så att ni kan fortsätta titta och ta del av Folk och Kultur!

Varför ska jag anmäla mitt program till Folk och Kultur Play?

Det känns som att vi visar solidaritet mot kultursfären genom att delta i Folk och Kultur Play

– Arrangörsmöte om Folk och Kultur Play

I utvärderingar från tidigare års Folk och Kultur har vi ofta fått höra att det finns så mycket innehåll att man som besökare inte hinner ta del av allt under konventets fyra dagar. I och med att konventet i år för första gången genomfördes digitalt skapades helt nya förutsättningar för oss att på riktigt kunna göra någonting åt detta – att skapa en plattform och ett sammanhang där vi kan ge varandra och besökare möjlighet att ta del av allt innehåll under en längre tid. Så föddes idén till Folk och Kultur Play! 

Folk och Kultur tar som plattformsägare ansvar för framförande- och synkroniseringsrättigheter, då plattformen är fönstret ut till publiken. För arrangörer ska det således inte kosta något i relation till Kulturlyftet att anmäla sitt program till Folk och Kultur Play.

Arrangören ansvarar dock för att samtliga immateriella rättigheter med all eventuell uppspelning av musik, visning av filmklipp, varumärken, foton, textmaterial eller liknande material som förekommer inom ramen för arrangörens programpunkt följer tillämplig upphovsrättslagstiftning, vilket framgått tidigare i de villkor alla arrangörer godkände vid medverkan på Folk och Kultur 2021 (Villkoren för arrangörsmedverkan och Villkor för kulturarrangörsmedverkan). Att det är arrangörens ansvar att således tillse att denne äger rättigheterna till eller innehar licens för nyttjande av samtliga eventuella immateriella rättigheter som används inom ramen för arrangörens programpunkt, framgår även i de nya villkoren för Folk och Kultur Play.

Se och ta del av Folk och Kulturs informationsmöte om Folk och Kultur Play härdär vi berättar mer om vår vision och får ta del av er arrangörers tankar om Folk och Kultur Play.

Anmäl ert program till Folk och Kultur Play!

För att anmäla ert program till Folk och Kultur Play måste arrangören godkänna våra nya Villkor för Folk och Kultur Play – Arrangörsvillkor. Anmäl ditt program till Folk och Kultur Play genom att fylla i nedanstående formulär.

Är du osäker på ditt programs diarienummer, kolla in vår lista här
Programpunkter som inte anmälts till Folk och Kultur Play kommer att plockas bort från vår digitala plattform efter den 19 februari.

Folk och Kultur Play
För att ta del av innehållet på vår plattform efter 19 februari kommer besökare behöva betala för en licens, 650 kr (inkl. moms) för privatpersoner och 2000 kr (inkl. moms) per person för företag/institutioner/kommuner. Avgiften är en engångsavgift för en licens som gäller under hela året och till allt som finns på plattformen. Intäkterna från Folk och Kultur Play går till Kulturlyftet – Kultur i hela landet för administration och utveckling av Folk och Kultur Play – för att kunna samla, bevara och underhålla det imponerande programinnehåll (och tidsdokument) vi skapat tillsammans – för framtiden. Den 20 februari kommer konstruktionen av plattformen till Folk och Kultur Play att påbörjas. Håll utkik i våra kanaler för lanseringen av Folk och Kultur Play.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in