V. 3.0.0

Covid 19

Måndagen den 16 november meddelade statsminister Stefan Löfven att regeringen sänker gränsen för allmänna sammankomster till max 8 personer. Beslutet träder i kraft den 24 november och gäller fyra veckor framåt. 

Hur påverkar de nya restriktionerna Folk och Kultur? 

Folk och Kultur digitalt konvent 2021 kommer att genomföras på ett tryggt sätt och med största hänsyn till aktuella restriktioner. Självklart påverkar de nya restriktionerna våra egna program och våra arrangörers program – om restriktionerna håller i sig över konventet 10-12 februari. Vi är dock trygga med vårt beslut att genomföra konventet digitalt, som i grunden innebär att vi inte ställer in. Vi ställer om. Folk och Kultur är således beredda på att göra de anpassningar som krävs för att genomföra konventet 2021 på ett smittsäkert sätt – om det innebär att bli än mer digital och bjuda in medverkande i våra programpunkter att delta via länk, snarare än att komma till vår studio. Oavsett ser vi det som viktigt att det kulturpolitiska samtalet om konsten och kulturens betydelse för demokrati- och samhällsutvecklingen får möjlighet att fortgå och stärkas på vår digitala plattform i februari. Tillsammans hjälps vi åt att hitta nya tillvägagångssätt för att trots allt mötas. 

Hur påverkar det nya restriktionerna er arrangörer? 

Alla arrangörer som arrangerar programpunkter på Folk och Kultur 2021 är själva ansvariga för att sin programpunkt genomförs på ett smittsäkert sätt. Folk och Kultur uppmanar alla arrangörer att förhålla sig till Folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer och restriktioner, vid skapandet av sitt program. Om din programpunkt redan nu påverkas av de nya restriktionerna, uppmanar vi arrangörer att tänka till kring ert upplägg och uppdatera/ändra eller komplettera er anmälan. Kontakta projektkoordinator Luna Nilsdotter, luna.nilsdotter@folkochkultur.se eller projektassistent Hannah Canvert hannah.canvert@folkochkultur.se så hjälper vi dig att ändra i din anmälda programpunkt. 

Söker du snarare rådgivning kring ditt programupplägg? Kontakta digitalfok@gmail.com.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in