V. 3.1.0

Konventpartner: LSU – Sveriges Ungdomsorganisationer

Vi kan med stor glädje meddela att LSU är vår senaste konventpartner. Genom partnerskapet erbjuds konventets besökare en fördjupad förståelse för ungdomsrörelsen och barn och ungas engagemang. Genom sin kanal “Ungt folk – en basar för inflytande?” belyser LSU ungas egen organisering. De kommer även bjuda på härliga samtal och en skrämmande rapport. LSU släpper i dagarna en ny webb där ungdomsrörelsen kan sprida och dela material.

Vår ambition har alltid vara att skapa utrymme för ungas röster och engagemang under Folk och Kultur. Vi är därför väldigt glada över att ingå konventpartnerskap med LSU, där de bidrar till att forma konventets teman, innehåll och form. Detta görs genom kanalen “Ungt folk – en basar för inflytande?” som sänds under förmiddagen den 12 februari.

Kanalbeskrivning
Genom LSU:s kanal får konventets besökare möta representanter från ungdomsrörelsen i samtal med LSU:s generalsekreterare Hannah Kroksson. Samtalen kretsar kring demokratiutmaningar och hållbar utveckling med utgångspunkt i nuläge och effekter av social distansering. Hur ser behoven och strategierna ut i ungdomsrörelsen och vad behövs för att skapa en basar för inflytande?

LSU vill belysa hur ungas egen organisering mår just nu och har både en skrämmande rapport och härliga samtal att bjuda på! LSU kommer även uppmärksamma att de i dagarna släpper en ny webb där ungdomsrörelsen kan sprida och dela material med varandra.Den 12 februari inleds förmiddagen med en snabb inblick i LSU:s arbete, för att synliggöra hat och hot mot unga som kämpar med demokratisk inkludering. Konventets besökare kommer därefter möta olika representanter och få ett smakprov på vad som händer i och runt ungdomsrörelsen. Hannah Kroksson, generalsekreterare för LSU, och teamledare för Nystas arbete om vidgat demokratiskt utrymme samtalar med:

  • Ida, ordförande i Equmenia
  • #Vimåsteprata, folkbildningens demokratisatsning
  • Ylva, ordförande för Samforma
  • Sofia, ungdomspräst och Mattias, aktiv medlem i Svenska Kyrkans Unga
  • Louise, LSU:s representant i EESK
  • Kim, generalsekreterare för Unga reumatiker

– Det är otroligt roligt att kliva ut på en ny arena med så många och viktiga samtal om vår demokrati och ungt inflytande. Som partner är det självklart för oss att utforska genom samtal och det är kul att kunna bjuda på lite av vad ungdomsrörelsen är, säger Hannah Kroksson, generalsekreterare för LSU.

– Genom partnerskapet med LSU skapar vi ytterligare utrymme för ungas röster, organisering och engagemang. Vi ser mycket fram emot att ta del av slutresultatet och de insikter, reflektioner och diskussioner som kommer behandlas i LSU:s kanal. Jag vill uppmana alla våra besökare att ta del av detta viktiga innehåll, säger Linde Sjöstedt, projektledare och initiativtagare, Folk och Kultur.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in