V. 3.1.1

Ambassadörer

Vi är stolta och glada över att Folk och Kultur Vänners ambassadörer stödjer oss i vårt arbete med att lyfta konstens och kulturens betydelse i demokrati- och samhällsutvecklingen. Varmt tack!

Carla Orrego Veliz
Foto: Carla Orrego Veliz

Vi behöver fler gnistrande mötesplatser där kulturen få stå i fokus för en fördjupad och inspirerande diskussion. Folk & Kultur är en viktig plattform i tider när kulturen hotas och det demokratiska samtalet attackeras från olika håll. Ett växthus med högt i tak som får oss att spira!

Robert Fux, skådespelare

Stefan Holm Mardo
Foto: Stefan Holm Mardo

Hur innehållslös skulle omgivningen inte bli, om konstnärer inte får skapa. Kultur är lika viktig att vårda som vår miljö, så hatten av för konsten!

Peter Siepen, allkonstnär

Foto: Dana Moica

Folk och Kultur is a most inspiring space in which the whole sector of Swedish arts and culture can meet, learn and exchange. The meeting with peers is inspiringly stimulative and helps stretching our knowledge and imagination beyond the usual, whilst consolidating the old connections and creating new networks.

Mieke Renders, Managing Director Trans Europe Halles

Erik Unnerdal
Foto: Erik Unnerdal

När det kommer till att synliggöra kulturens roll, både för samhälle och människa, är Folk och Kultur är ovärderlig mötesplats. Det är en plats där levande samtal utvecklar oss, och i förlängningen det demokratiska samhället – där ett vitalt kulturliv är fullkomligt livsnödvändigt! Jag har lämnat ett personligt ekonomiskt bidrag för att Folk och kultur ska fortsätta vara denna viktiga arena även i framtiden!

Åsa Kratz, ordförande, Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet, Region Sörmland

Foto: Peter Jönsson

Jag skulle kunna prata i timmar om värdet av inspiration, livsluft, nya perspektiv och ren underhållning. Men låt mig understryka att utan konst och kultur faller en grundbult för samhällets idéutveckling. Det här gäller även korskopplingar mot vetenskap. Otaliga är de nobelpristagare som också har ett stort konstnärligt intresse.

Tobias Nielsén, VD och förlagschef Volante

Malin Sydne
Foto: Malin Sydne

Kultur i alla dess former har länge varit en del av folkhögskolans själ och det är en självklarhet för oss att vara en del av Folk och Kultur. Vi ser behovet av kulturpolitiska diskussioner och nödvändigheten i att betona vikten av ett levande kulturliv i ett demokratiskt samhälle. Kulturutbildningarna är en stor och viktig del av verksamheten på folkhögskolorna, som medvetet arbetar för att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet. Länge leve kulturen och länge leve Folk och Kultur!

Fredrik Olén, Kommunikatör, Sveriges folkhögskolor

Foto: Lia Jacobi

Folk och Kultur har tagit kultursverige med storm! Ingen annanstans finns en mötesplats för både regionala, lokala och nationella kulturyttringar. Ingen annanstans får en syn på mångfald, bredd och djup, och på alla de människor som brinner för samtal, reflektion och utveckling. För mig är det självklart att vi behöver ett sammanhang som värnar demokrati och yttrandefrihet med konsten som vapen, och därför stödjer jag Folk och Kultur!

Lena Engqvist Forslund, Regissör och skådespelare

Delar du också Folk och Kulturs vision och vill stötta ett levande och dynamiskt kulturliv i hela landet? Bli Folk och Kultur Vän här.

Ditt stöd betyder mycket för oss – tillsammans är vi den ledande mötesplatsen för konstens och kulturens betydelse i demokrati- och samhällsutvecklingen.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in