V. 2.1.5

ÄR DEN DRAMATISKA TEXTEN PÅ UTDÖENDE?

Teatern verkar ha en omättlig hunger efter dramatiseringar av berömda förlagor. Och vi ser även en trend mot 50-talsklassiker som t ex I väntan på Godot. För det tredje har vi s k devising-föreställningar, där ingen och/eller alla bär ansvar för det material som framförs. Frågan vi ställer oss är vad den nutida originaldramatiken har för roll i dagens teaterliv. Spelas det mindre nyskriven originaldramatik? Vad talar för, och emot, en större andel nyskrivet ur ett konstnärligt perspektiv? Vad är vinsten/förlusten för publiken? Och hur kan vi väcka deras intresse för ett okänt material? Vi har bjudit in en dramatiker, en regissör och en skådespelare för att tala om saken.

MEDVERKANDE: Lena Nylén Tyrstrup - dramaturg, Colombine Teaterförlag, Maria Weisby - konstnärlig chef, Scenkonst Sörmland.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!