V. 2.1.7
Den hållbara kvinnan av Monique Wernhamn 2016. Tack till Skövde konstmuseum.
Foto: Den hållbara kvinnan av Monique Wernhamn 2016. Tack till Skövde konstmuseum.

Armlängds eller armbåges avstånd?

Välkommen till ett samtal som handlar om armlängds avstånd mellan konstaktörer och politik och om området politik för gestaltad livsmiljö. Utgångspunkten är en rapport om hur konstinstitutioner arbetar med offentlig konst i Sverige idag. Under ett år har Helena Selder på uppdrag av Statens konstråd intervjuat konstinstitutioner om deras arbete med offentlig konst. Slutsatserna visar till exempel att det finns fördelar med en tät dialog mellan konstaktörer, politiker och tjänstepersoner och att fria medel har betydelse för självinitierade offentliga konstprojekt på konstens villkor. Frågor på agendan: Hur arbetar konstinstitutioner med enprocentregeln eller med självinitierade offentliga konstprojekt? Hur ser medborgardeltagandet ut i de olika projekten? Vad kan konstinstitutionens roll vara inom gestaltad livsmiljö?

MEDVERKANDE: Giorgiana Zachia - samordnare Stärka konstorganisationer, Statens konstråd,  Helena Selder - rapportförfattare och konstnärlig ledare Baltic Art Center, Gotland.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!