V. 2.1.7

Förnyelse av kulturarv med samtidskonst som kompass

Sedan 2017 har Kalmar konstmuseum drivit projektet Förnyelse av kulturarv med samtidskonst som kompass. Under projektet har en metod utvecklats som vänder och vrider på regionens kulturarv, arkiv och samlingar, både ur historiska och samtida perspektiv. Nu vill vi dela med oss av erfarenheter från projektet tillsammans med inbjudna gäster och passar även på att släppa böckerna Kon, Hästen och Lammet. Genom samtal och workshop för vi diskussionen vidare om kulturarv och konst över några kroppkakor.

MEDVERKANDE: Maija Zetterlund - projektkoordinator, Kalmar konstmuseum, Anneli Berglund - biträdande chef Kalmar konstmuseum och konstkonsulent Kalmar län, Joanna Sandell Wright - chef Södertälje konsthall, Ola Lundin - verksamhetsledare, Döderhultarmuseet, Petri Saarikko - konstnär.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!