V. 2.1.7

Hur kan Cultural planning användas för att utveckla lokalsamhällen, för att stärka sammanhållning och för att synliggöra kulturella kvaliteter som finns på en plats?

Erica Månsson och Simon Roos från Föreningen för Cultural planning Sverige kommer att ge en presentation av samhällsplaneringsmetoden Cultural Planning. De kommer att presentera: 1. Föreningens syfte och roll 2. Metoden Cultural planning – hur fungerar den i praktiken? 3. Möjligheter och behov hos kommuner, regioner och näringsliv: hur kan metoden användas för att stärka kulturens roll i samhällsplanering och utveckling?

MEDVERKANDE: Simon Roos - vice ordförande i Föreningen för Cultural planning, Sverige. Simon arbetar nu som utvecklingsstrateg i Halmstad kommun och har mångårig erfarenhet av att arbeta med kultur i samhällsplaneringen. Erica Månsson - ordförande i Föreningen för Cultural planning, Sverige. Erica är nu VD i Nilsson & Månsson AB och har tidigare bl.a. arbetat som Kultur- och fritidschef i Växjö kommun. Erica var med och introducerade Cultural planning i Sverige.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!