V. 2.1.7

Huset mitt i byn, navet för kultur på landet!

Det behövs dansgolv, scener och biografer, om människor ska kunna se film på bio och ta del av kultur, fast de inte bor i tätort. Förstudien Folkets Hus mitt i byn har genomförts av Folkets Hus och Parker södra Norrland, i samverkan med ABF och kommunerna Bräcke, Sundsvall, Timrå och Ånge, med stöd från Leader Mittland Plus. Den lyfter fram viktiga faktorer, för att de föreningsdrivna mötesplatserna på landsbygden ska överleva som en nödvändig infrastruktur för kultur i hela landet. Möt också konstnären och entreprenören Tomas Håkki Eriksson som med mycket humor beskrivet sin hembygd i Ljungaverk. Ständig medieskugga riskerar att påverka människors självbild negativt. Det vill Håkki råda bot på, genom att lyfta fram The power of Glesbygd. 

MEDVERKANDE: Pernilla Eurenius - regional strateg Södra Norrland, Birgitta Strömgren - regional strateg Norra Norrland, Calle Nathanson - VD på Folkets Hus och Parker.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!