V. 2.1.7
Daryoush Tahmasebi
Foto: Daryoush Tahmasebi

Järn i Norr – Nyskapande forskningsförmedling

Sedan 2016 driver Norrbottens museum det tvärvetenskapliga forskningsprojektet Järn i Norr. Resultaten är häpnadsväckande och omkullkastar tidigare historieskrivning. För mer än 2000 år sedan framställdes inte bara järn utan faktiskt stål i vårt län, människorna innehade en avancerad smideskunskap och ett brett geografiskt nätverk. En viktig ambition inom projektet är att förmedla resultaten till medborgarna parallellt med genombrott inom forskningen. Med en nyskapande forskningsförmedling som blandar traditionella förmedlingsmetoder med teater och ett arkeologiskt experiment har vi arbetat på ett sätt som är unikt i Sverige. Vill du veta hur spetsforskning kan integreras med en effektiv förmedling? Då är det vårt seminarium du ska gå på!

MEDVERKANDE: Carina Bennerhag - doktorand vid LTU samt arkeolog vid Norrbottens museum, Jannica Grimbe - arkeolog vid Norrbottens museum, Annica Josbrant - pedagog vid Norrbottens museum.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!