V. 2.1.5
Kajsa Göransson
Foto: Kajsa Göransson

Kritik, litteraturens stambana

Kultur- och litteraturkritiken är avgörande för ett lands kulturella och litterära liv. Utan den kommer en intresserad och läsande allmänhet ofta överhuvudtaget inte i kontakt med en stor del av det kvalitativa utbudet och den kvalitativa utgivningen. Somliga menar att frånvaron av en vittfamnande, autonom och kvalitativ kulturkritik skulle innebära ett sådant grundskott mot den självständiga skribentens och de fria intellektuella opinionsbildarnas samhälleliga roll, att det i förlängningen hotar yttrandefriheten och den representativa demokratin så som vi känner den. Sveriges Författarförbund bjuder in till ett seminarium om kritikens centrala roll inom ett språkområde.

MEDVERKANDE: Axel Andersson - Redaktör för Kritiklabbet, Hanna Nordenhök - författare, översättare, kritiker på Expressen, Björn Wiman - kulturchef på Dagens Nyheter.
Moderator: Jörgen Gassilewski - Författare och ledamot styrelsen för Sveriges Författarförbund.

 

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!