V. 2.1.5
Emma, Lennart, Martin och Jenny - Kulturlabbet
Foto: Emma, Lennart, Martin och Jenny - Kulturlabbet

KULTUR FÖR ALLA – PÅ HÖJDEN, BREDDEN OCH DJUPET

"Att bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet" är det fjärde av statens syften med stödet till folkbildningen. Så vilken roll spelar studieförbund i kulturlivet? Hur kan vi vara en ännu bättre samarbetspartner till kulturföreningar, organisationer och enskilda kultutövare? Vilka är de stora behoven för att kulturen ska nå så många som möjligt? Det här blir ett samtal om hur vi som studieförbund kan bidra till kulturlivets ekosystem. Har du något att säga eller fråga? Vi kommer aktivt att låta publiken vara en del av samtalet genom olika folkbildningsmetoder och digitala verktyg.

MEDVERKANDE: Inledning och samtalsledare: Johan Söderman - professor vid Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande på Göteborgs universitet, ledamot i Folkbildningsrådets styrelse och nationella rådet för folkbildningsforskning, Mimerrådet, vid Linköpings universitet.
Samtalar med: Lovisa Kronstrand Alinder - nationell körpedagog, Sveriges Kyrkosångsförbund, Marit Torkelson - handläggare för kyrkomusiken, Kyrkokansliet i Uppsala, Greta Burman - förbundschef, Sveriges Konstföreningar, Annelie Johansson - musiker, samordnare av Nätverket 50/50, Ann-Katrin Persson - förbundsrektor, Sensus Studieförbund.

Medarrangörer: Sveriges Konstföreningar, Svenska kyrkan, Sveriges Kyrkosångsförbund

 

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!