V. 2.1.7
Kristian Pohl
Foto: Kristian Pohl

Kulturen som besöksanledning

Det är inte bara turister som älskar Sverige. Allt fler svenskar väljer att semestra hemma. Men vad påverkar och är anledningen till att man just väljer en viss stad eller destination för sin resa? Tveklöst har platsens historia och utbud av kultur en stor betydelse. Sveriges största museum - Länsmuseerna - bjuder in till ett seminarium om museernas roll för att utveckla nya upplevelser och bidra till att stärka besöksnäringen. Ett högaktuellt seminarium om museernas och kulturens betydelse för besöksnäringen.

MEDVERKANDE: Som huvudtalare hör vi Emil Högberg - Statssekreterare åt näringsminister Ibrahim Baylan. Deltar gör också Jonas Hellberg - ordförande för Länsmuseernas samarbetsråd och i Kalmar läns museistyrelse, länsmuseicheferna Susanne Thedéen - Gotlands museum och Annette Prior - Bohusläns museum samt Erik Sundström - handläggare från Vinnova och företrädare från Tillväxtverket.

Moderator:  Linda Lundberg, ny generalsekreterare för länsmuseerna. 

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!