V. 2.1.7

Litar du på Wikipedia?

Wikipedia har på 19 år blivit världens största faktasamling med över 55 miljoner artiklar på mer än 300 språk, och varje månad är det mer än 500 000 000 individer som läser på Wikipedia. Men hur kan läsare, i en värld av fake news, virala klipp och på en sida där vem som helst kan skriva, lita på det som står i artiklar, och ska dom lita på Wikipedia? Här får du under tio minuter en snabbgenomgång med tips och trix som hjälper dig att avgöra trovärdigheten i det du läser, och förhoppningsvis hjälper dig avgöra om du kan lita på Wikipedia.

MEDVERKANDE: Axel Pettersson - Wikimedia Sverige. Arbetar med kurser för bibliotekarier och museimänniskor för att få del av deras ämneskunskap, samt med stöd till den volontärgemenskap som bidrar med texter och bilder till Wikipedia.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!