V. 2.1.7

Maker Culture Collective

Dans i Blekinge och 10X Labs har initierat projektet Maker Culture Collective [MCC]. MCC är vår ansats till att svara på hur mindre och perifert belägna scenkonstnärer (eller andra “makers”) når sin fulla potential genom att etablera ett nätverk av professionella scenkonstnärer som verkar utanför storstadsområdena i Sverige. Workshopen bygger på att deltagarna, bokstavligen, leds genom en karta över "svensk danskonst" och spelar sig igenom en hypotetisk resa från idé till produktion till distribution. Syftet är att belysa hur produktionsprocessen går till och var på vägen hinder kan dyka upp. Kartan är framtagen av 10X Labs och fungerar som ett verktyg för workshopdeltagarna att få en gemensam förståelse för varandras perspektiv.

MEDVERKANDE: Anna Johansson - projektledare, Dans i Blekinge, Rebecca Yates - projektledare, Dans i Blekinge, Fredrik Andrén - projektledare, 10X Labs, Sebastian Sjöberg - projektledare, 10X Labs.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!