V. 2.1.7

Makt eller maktlöshet

Sexualitet har ett värde. Vi har ett ekonomiskt system där sexualitet både driver samhället och river människor ner från toppen. Film -och teaterbranschen är ett av de bästa exemplen på detta. Alla i filmbranschen måste förhålla sig till det att deras kön, position eller identitet har hamnat i fokus. Hur agerar en av Nordens ledande och prisbelönta filmregissörer, som bland annat står bakom Monica Z samt en rad andra filmer där frågan om maktförhållande alltid står i fokus? Vad säger en av Sveriges stora teaterledare om hur män och kvinnor framställs i scenkonsten idag? Avspeglar deras konst en uppgörelse med film -och teaterhistorien? Hur navigerar Svenska Filminstitutet i denna verklighet? Ska film -och teaterbranschen bli mer självkritiska? Om konsten påverkar världen, ska då innehållet ändras på bekostnad av den konstnärliga integriteten?  Hur navigerar man emellan politiska åsikter och konstnärliga krav? Finns det en skillnad på hur man arbetar med dessa problemställningar i USA, Danmark och Sverige? Och till slut: Inträffade me too revolutionen verkligen som förväntad?

MEDVERKANDE: Per Fly - Dansk/Internationell filmregissör, Kitte Wagner - Teaterdirektör, Malmö Stadsteater, Anna Serner - VD, Svenska Filminstitutet. Moderator: Lise Bach Hansen

Den här programpunkten har fri entré!

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!