V. 2.1.7
Kennet Ruona
Foto: Kennet Ruona

Nationellt upprop – barn och sång

”Musikens roll i skolans undervisning har i det närmaste försvunnit och det finns en stor oro över att barn inte längre får tillgång till sin röst.” Så inleddes Kungl. Musikaliska Akademins upprop 2019 i syfte att skapa en landsomfattande rörelse kring barns röster och sång från förskolan och uppåt. Gensvaret inom YAM Sweden, som nu satsar nationellt på sång i förskolan, var omedelbart. Hur ser detta arbete ut? Först information om nätverket och dess sångsatsning, därefter sångverkstad med inbjudna förskolebarn och tre exempel på hur man arbetar med sång i förskolor idag. Upplev sångerskan Mimi Terris i ”Jazza med Mimi”, välturnerade rytmikgruppen Ensemble Yria och körledaren Kristina Sturk i ”Barnen Mitt i Musiken”.

MEDVERKANDE:
Representanter från Musik i Syd, Kultur i Gävleborg, Musik Västernorrland med flera inom nätverket YAM Sweden.
Mimi Terris -  jazzsångerska, kompositör och musiklärare
Ensemble Yria (Britta Forslund, Madeleine Wittmark, Cia Eurenius), grammisnominerad rytmik- och musikgrupp med barnen som främsta målgrupp
Kristina Sturk - körledare, kantor, sångerska och solist - och medmusiker

GRATIS FÖR FÖRSKOLORSKOLOR!
Boka biljetter: maila mia@eventool.se
Ange där följande: skolans namn, årskurs, ansvarig lärare, totalt antal barn och vuxna.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!