Att göra minutfilm – lär dig göra en kortfilm på mobilen

Kan du berätta en historia på en minut? Klart du kan! Med den rutinerade filmskaparen och pedagogen David Wramneby vid din sida kommer både de dramaturgiska och tekniska hindren bli lättöverkomliga. Under workshopen blandas teori och praktik och du får med dig knep för manus, inspelning och klippning. Skriv upp dig på en 2-timmar lång workshop och bli redo att göra din egen minutfilm!
 
(Inför workshopen: Ladda gärna ner och installera appen Adobe Premiere Rush på din mobiltelefon).
 
Minutfilm är ett format som Sveriges Filmförbund jobbat med sedan 1985. Formatet lever kvar än idag, inte minst då Instagram och många andra plattformar har begränsad tid för film till just en minut.
 

Plats för 15 personer så det är först till kvarn som gäller.

Arrangör: Kulturens bildningsverksamhet

Plats: Övervåningen, Stiga Sports Arena

Tid: Fredag 13:00 – 15:00

David Wramneby

workshopledare

David Wramneby är utbildad vid Kulturamas filmlinje samt Stockholms universitet och arbetar som frilansande regissör och manusförfattare, ofta med och för unga. Han har bland annat skapat TV-serierna ”12:13”, en rysare i 42 avsnitt, och “Petra & patienterna” för SVT Barn, samt flertalet reklamfilmer och prisbelönta kortfilmer.

David är även flitigt anlitad som föreläsare i filmiskt berättande. Utöver arbete som filmlärare på Malmö Latinskola håller han ofta kurser och föreläsningar på folkhögskolor, i föreningar och hos organisationer.

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev