Den gyllene Valnöten – samtal om scenkonsten

Välkommen till ett interaktivt samtal om scenkonsten i ett nu och in i framtiden med guldkant... på riktigt!

Samtalet cureras av Anusha Andersson, verksamhetsutvecklare på Riksteatern, Petra Weckström, Teknisk chef på Riksteatern samt Ruhi Tyson, bokbindare, förgyllare och lektor i pedagogik på Stockholms Universitet. Samtalet gästas av verksamma inom scenkonsten som delar med sig av sina tankar och perspektiv.

Deltagarna bjuds med i ett samtal där tankens och handens rörelser får arbeta tillsammans.  Deltagarna kommer under samtalets gång förgylla en valnöt i 24 karats bladguld. Valnöten är utgångspunkt för samtalet och symboliserar kunskap, lärande och ett frö. Guldet står för det upphöjda, för kunskapen förvandlad till visdom och för konsten.

Tema för samtalet är scenkonstens utmaningar, behov, relevans och framtid. Hur kan scenkonsten bidra till att förnya vår tillvaro och ge den djupare meningsfullhet? Hur kan scenkonstens kunskaper förvandlas till visdom och förändring och vad innebär det? Då samtalet bygger på vilka som är i rummet och hur mycket man själv vill bidra så kommer de säkerligen att skifta i innehåll och även beröra andra närliggande ämnen.

Vi hoppas väcka nyfikenhet, samtal och möten på ett sätt där tanken och handen får vara en gemensam del och där scenkonsten är i direkt kontakt med allmänheten.

Frukt, kakor och te kommer också serveras.

 

Arrangör: Riksteatern

Plats: Hyresvärlden, Munktell Science Park

Tid: Torsdag 10:00 – 11:30

Anusha Andersson

verksamhetsutvecklare Riksteatern

Petra Weckström

teknisk chef Riksteatern

Ruhi Tyson

bokbindare, förgyllare och lektor i pedagogik på Stockholms Universitet

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev