Talkshow med Community Art Lab Sweden – om digitala möjligheter för ung community art!

Livet Bitch! Scenkonst bjuder in CommunityKulturCentrum, Ung Scen Norr och Producentbyrån till samtal om den unga community art-rörelsen och ger en första sneak peek av arvsfondsprojektet Community Art Lab Sweden (CALS) - en digital scen där ungas berättelser möter professionellt konstnärskap. Med utgångspunkt i gemensamma frågeställningar undersöker ungdomar i lokala konstnärliga processer det som berör målgruppen just där och just nu. 

Under en timmes talkshow kommer konstnärer, medskapare, projektledare och digitala utvecklare involverade i CALS att reflektera över de konstnärliga processerna som skett inom ram för vårt första projektår. I sann talkshow-anda hoppas vi kunna bjuda publiken på ett och annat skratt över våra trevande försök att bygga Sveriges första digitala plattform för ung community art. Välkomna rakt in i CALS innersta och berättelsen om när fyra olika organisationer, på fyra olika platser i Sverige, ska skapa och producera för en ny digital kulturscen.

Arrangörer: Livet Bitch! Scenkonst och Producentbyrån, Ung Scen Norr, CommunityKulturCentrum

Plats: C-hallen, Munktellmuseet

Tid: Onsdag 13:30 – 14:30

Teo Eneström

skådespelare

Teo Eneström är 16 år och har varit en del av Livet Bitch! studio i 4 år och varit med i föreställningar som Täljes blivande brud, Romeo och Julia - ett drömspel och filmprojektet vi gjort inom ram för CALS "Jag är Södertälje Bitch!", som diskuterar blicken på Södertälje i och med skjutningarna.

Noor Al-Sanatee

skådespelare och ungdomsledare

Noor Al-Sanatee är 18 år och har deltagit i Livet Bitch! studio i sex år och i flertalet produktioner med Livet Bitch! Scenkonst, både communityföreställningar och professionella uppsättningar. Idag är även Noor en av ledarna för unga Livet Bitch! studio som består av en grupp med 13-åringar. 

Grete Havnesköld

verksamhetsledare Livet Bitch! Scenkonst

Grete Havnesköld är verksamhetsledare och en av grundarna till Livet Bitch! Scenkonst i Södertälje. Utöver verksamhetsledarrollen är Grete involverad i ungdomsverksamheten och verksam som dramatiker och producent.

Jonas Jarl

verksamhetsledare CommunityKulturCentrum

Jonas är dramatiker och regissör. Han har skrivit för de stora scenerna bl. a Dramaten, Operan i Malmö, Radioteatern, Folkteatern i Gävle, Norrbottensteatern och Helsingborgs Stadsteater.

 

Sofia Wennström

digital projektledare

Sofia Wennström är digital projektledare och produktägare som ansvarar för design och utveckling av CALS-plattformen communityartlabsweden.se. Hon samarbetar även med partners, konstnärer och ungdomar för att producera digitala konstverk.

Denny Hulten

DaT Production

Denny arbetat som konstnärlig ledare runt om i världen och är en av grundarna till scenkonstkompaniet Twisted Feet. Med lång bakgrund i hur kulturella medel kan lösa sociala problem fortbildar och konsulterar han spännande projekt, event, organisationer och företag att nå högre höjder. Denny Hulten arbetar numera under sitt egna produktionsbolag: DaT Production (www.datproduction.com).

Tevin Redvall

dansare

En aktiv freelans dansare med rötter från Jönköping men bor nuvarande i Göteborg. Som dansare, koreograf, danspedagog och tävlare har han varit med i olika dansprojekt runtom Sverige och utomlands. Några av de dansprojekten är, dansaktör för föreställningen 5°C Degrees, dansare i alla för akter på Melodifestivalen 2020, underhållnings dansare för Volvo's EMEA konferens och TEDX ConneXions 2022.
Han har också vunnit priser som battle dancer och koreograf!

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev