Är engagemanget förlorat? – Om ungas intresse för scenkonst

Problematiken är återkommande och diskussionen går i cirklar. ”Varför har vi så hög medelålder på vår teater?” ”Hur når vi den unga publiken?” ”Är de inte intresserade av scenkonst?” ”Hur ska kulturen överleva?”. Ett ganska enkelt svar är att scenkonsten måste vara angelägen och tillgänglig för alla. Ett svar som kanske är självklart i teorin, men desto svårare i praktiken.

På Riksteatern bedriver vi tre projekt med fokus på ungdomar och unga vuxna: Länk som skapar utrymme för unga ensembler att möta både varandra och den professionella scenen. Länks systerprojekt för arrangörsutveckling som erbjuder fortbildning i arrangörskap för unga som vill engagera sig. Samt RUN (Riksteaterns Unga Nätverk) som skapar gemenskap och fördjupning i arrangörskap och scenkonst för unga förtroendevalda och medlemmar.  

Kanske har din verksamhet flera fantastiska exempel? Välkomna på ett samtal där vi diskuterar tillvägagångssätt och framtida strategier för att nå unga arrangörer och den unga publiken, utifrån pågående projekt men också mer visionärt. Hur gör vi scenkonsten angelägen och tillgänglig för alla?

Arrangör: Riksteatern

Plats: Ångvälten/Tändkulan, Hotel Bolinder Munktell

Tid: Torsdag 16:30 – 17:30

Åsa Hoang

representant från RUN

Alva Liljekvist

representant från RUN

Katinka Richter

projektledare Länk Riksteatern Barn och unga

Jasmine Ålander Nygren

projektledare Riksteaterns Unga Nätverk

Märta Jungerfelt

projektledare Riksteatern Barn och unga

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev