Konst, kultur & demokrati

KONST, KULTUR & DEMOKRATI

Konst, kultur & demokrati är en rolig engagerande och deltagande scenkonstföreställning där eleverna får en intensivkurs i kultur, konst och demokrati som t.ex. teater, musik, litteratur, dans och bild, skulptur och barnkonventionen. I workshopen utforskar eleverna sina kulturupplevelser och ges tillfälle att reflektera, utifrån sina egna villkor.

Scenkonstföreställningen Konst, kultur & demokrati med tillhörande workshop är en del i en förstudie för att undersöka hur barn och unga ser på konst & kultur och på hur de kan få mer kunskap om demokrati och delaktighet.

Barn hittar kultur är ett projekt som vill ge Sveriges skolbarn möjlighet att delta i val av kulturupplevelser till sin skola.

Workshopen kommer ligga till grund för Barn hittar kulturs fortsatta arbete med att skapa en digital plattform där barn kan botanisera och hitta kultur utifrån sina egna premisser.

 

 

Arrangör: Barn hittar kultur

Plats: B-hallen, Stiga Sports Arena

Tid: Torsdag 11:00 – 12:20

Adriana Savin

skådespelare & dansare

Maja Bieler

scenkonstnär, sångerska, teaterpedagog

Cecilia Klingspor

kompositör, scenkonstnär, musikpedagog

Cecilia Klingspor verkar inom ett brett interdisciplinärt fält och brinner för att skapa interaktiva lekfulla upplevelser för barn-och unga där de ges utrymme att utrycka sig.

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev