Dancing On My Own

Av: Sara Lindström Lindhe

DANCING ON MY OWN är en serie rörliga porträtt av individer som dansar till sin favoritlåt framför kameran. 

Genom dans, musik och personliga intervjuer undersöker DANCING ON MY OWN varför det är så tillfredsställande att röra oss till vår favoritlåt. Vad är det som händer när vi hör den där låten som får oss att känna styrka, sårbarhet, befrielse, oövervinnlighet, sorg eller glädje? Vilken är låten som ger självförtroendet en push eller tar oss till en plats bortom nuet? Vad gör musiken som vi älskar, med oss? 

DANCING ON MY OWN undersöker det där speciella tillståndet då rörelse och musik, genom själva dansandet, blir något gemensamt. Ett tillstånd där musik, dans och dansare parallellt berättar om, för och genom varandra. Genom dansarnas röster och reflektioner blir porträtten mer än gestaltningar av rörelse och musik, till att även förkroppsliga plats, kultur och olika speglingar av vår samtid.

DANCING ON MY OWN är ett serieverk som utvecklats sedan 2016 på olika platser, bl.a Stockholm, Lund och Leeds i Storbritannien.

Arrangör: Sara Lindström Lindhe

Plats: A-hallen, Stiga Sports Arena

Tid: Onsdag 13:00 – 17:30

Sara Lindström Lindhe

Koreograf och konstnär

Sara Lindström Lindhe (f.1983) är koreograf och konstnär verksam inom både scenkonst, samtida konst och filmsammanhang. Hon skapar verk genom en multidisciplinär praktik av video, performance och installation.  

I hennes konstnärliga praktik arbetar hon med berättelser om kroppen och hur den blir meningsbärande på olika sätt i samspel med ord, bild och ljud. Hon arbetar nästan uteslutande med deltagarbaserade verk som skapas genom olika plats‐ eller situationsspecifika processer, där hon undersöker subjektiva tolkningar och erfarenheter utifrån en specifik tematik eller frågeställning. Saras verk utforskar också laddningar mellan kroppslig närvaro och socialt samspel där gränsdragningar mellan det privata och det offentliga, och det individuella och det kollektiva ställs på sin spets.

Sara Lindström Lindhe har en masterexamen (MFA) i koreografi från Stockholms Konstnärliga Högskola och en kandidatexamen från Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London. Hennes arbete har presenterats både nationellt och internationellt i såväl traditionella scenrum som på gallerier, museer och offentliga platser. Hennes verk har bl.a producerats och presenteras i samarbete med Yorkshire Dance i Leeds, Dansens Hus i Oslo och Stockholm, Monty Theatre i Belgien, Laban Theatre och The Place i London, Dance4 i Nottingham, Norrtälje Konsthall, Skissernas museum i Lund, Scenkonstmuseet, MDT och WELD i Stockholm. Under åren har Sara haft residens på bl.a Greenwich Dance i London och SITE i Stockholm. Hon har även producerat flertalet konstfilmer i samproduktion med SVT som prisats nationellt och internationellt.

DANCING ON MY OWN har genomförts med stöd från Konstnärsnämnden och Kulturrådet.


Medverkande dansare i filmerna:

Leeds 2016​
Dansare: Ebere Igborgbor, Ewa Brejmak, Adris Asghar, Lydia Cottrell, Charlotte Relf, Wendy Hodge, David Jones, Carol & Alan Walker, Anthony Haddon, Adrian Nicolae, Paul Lidgard, Ines Soria-Turner, Fabiana Kvam, Emily Muirhead, Kath Morgan-Thompson, Amanda Drago, Sarah Clarke, Sara Allkins & Ella Mesma.
Foto, klipp och ljud: Sara Lindström
Del av Juncture Festival/Yorkshire Dance, och presenterad på The Tetley Centre for Contemporary Art i Leeds. 

Stockholm 2018
Dansare: Leif Wenglert, Saga Ivéus Wenglert, Joel Kullberg, Emma Örnberg, Berith Stennabb
Foto: Sven-Åke Visén
Klipp: Sara Lindström och Eva Tillberg
Ljud och mix: Niklas Antonell
Grade: Joakim Olsson
Redaktör SVT Helena Ingelsten
Samproduktion med Sveriges Television AB

Lund 2019
Dansare: Kim Eun Jeong, Heo Seou hye, Oskar Sällström, Hyansil Kim, Eunji Shin, Bom Rhee.
Foto, klipp och ljud: Sara Lindström
Del av MONO Festival of one-to-one performance i Lund, presenterad på Skissernas Museum.

Leeds 2019
Dansare: Orly Sela, Callum Holt, Stella Eldon, Namron OBE, Emma Abbey, Linda Loganathan, Kate Ormond, Cecilia Macfarlane
Foto, klipp och ljud: Sara Lindström
Del av Ageless Festival av Yorkshire Dance i Leeds. 

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev