Kulturföraktet – Folk och elitkultur

Finkultur och fulkultur, vad handlar det egentligen om? Kulturellt kapital, verkshöjd och konstnärlig kvalitet, vem som utövar och tar del av innehållet eller vem som arrangerar med vilka resurser?

Välkommen till ett samtal om genre, synsätt på kultur, hierarkier och maktordningar där organisationer inom olika genrer och konstnärliga uttryck möts för att diskutera frågorna.

Arrangör: Kontaktnätet - Riksorganisation för ideella kulturföreningar

Plats: Konsertsalen, Scenkonst Sörmland

Tid: Torsdag 12:45 – 13:45

Susanna Dahlberg

vd Riksteatern

Susanna är vd för Riksteatern och ordförande för Musikalliansen. Susanna Dahlberg hörs ofta i frågor om armlängds avstånd och på ämnet har hon författar masteruppsatsen What's the length of an arm.

Peter Eriksson

ordförande Sweden Festivals

Peter Eriksson, musiker och filharmoniker. Peter har under många år varit ordförande i Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm och är därtill ordförande i Sweden Festivals samt är konstnärlig ledare för Saxå Kammarmusikfestival.

Theresa Bystedt

verksamhetsansvarig Pipeline; ledamot Kontaktnätet

Theresa Bystedt är inne på sitt tredje decennium som konsertarrangör. Theresa är ledamot i Kontaktnätet och stolt verksamhetsansvarig för Pipeline Sundsvalls Musikforum som firar 50-årsjubileum under året.

Jesper Westermark

samtalsledare Kontaktnätet

Jesper Westermark arbetar med Kontaktnätets föreningar kring konserter, stödansökningar och mycket annat - egentligen allt som rör en kulturförenings lokala ekosystem. Kulturpolitiskt påverkansarbete för att lyfta de ideellt organiserade är något av en hjärtfråga och  ett sammanhang där han gärna höjer rösten; för ett starkt och levande kulturliv på demokratiska villkor. Jesper har även arbetat med Projekt Nexus, är ledamot i Ax - Kulturorganisationer i Samverkan samt verkar som musiker och arrangör.

Louise Nordgren

verksamhetsledare Svensk Jazz

Verksamhetsledare för Riksförbundet Svensk Jazz som samlar arrangörer, musiker, skivbolag, intresseorganisationer och privatpersoner inom jazz- och improvisationsområdet. Utbildad kulturanalytiker med bakgrund i arrangörsledet som tidigare även arbetat med handläggning av statliga bidrag inom musik och scenkonst.
 

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev