V. 2.1.7
Daniel Olausson
Foto: Daniel Olausson

Språkrevitalisering i samhandling formar nytt Polarbibblo.se

Sametinget, Svenska tornedalingars riksförbund – Tornionlaaksolaiset (STR-T), Norrbottens kommuner och Region Norrbotten utvecklar webb-platsen Polarbibblo.se till ett centrum för barns berättelser och skapande på meänkieli och dess varieteter, samiska språk och svenska för användare i hela landet. I projektet ingår att skala upp det framgångsrika och nära samarbetet i form av dialog mellan webbplatsens verksamhet och IT-utvecklare. Det gör vi tillsammans med webbyrån Meramedia. Möt oss och ta del av våra metoder: att tillsammans med webbyrån säkra barnkonventionens artiklar, workshop i nyttorealisering, Design Thinking för barn och vuxna - och vad vi gör för att lösa de dilemman vi ställs inför.

MEDVERKANDE: Regine Nordström - projektledare Polarbibblo, centrum för barns berättelser och skapande på meänkieli, samiska språk och svenska, Annette Kohkoinen - delprojektledare med ansvar för innehållet på meänkieli med dess varieteter, samiska språk och svenska. Hemlig gäst.

 

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!