V. 2.1.7

Ungas röster – tar vi dem på allvar?

De senaste åren har unga röster tagit plats, både i det offentliga samtalet och på nätet. Vi lever i ett ungdomscentrerat samhälle, men tar vi ungas röster på tillräckligt allvar? Har vi ett tillräckligt tolerant samhällsklimat som gör att unga vågar höja rösten?

Hur ser William Spetz på detta? Han började blogga som tolvåring och är idag komiker, programledare och skådespelare. På en annan del av nätet engagerar sig unga på andra sätt. Journalisten Jonathan Lundberg har skrivit boken Sverigevänner i vilken han kartlagt det kulturkrig som råder på nätet där, inte minst unga män, bedriver en kamp mot mångkultur och feminism. Kan demokratin vitaliseras genom att vi låta unga få mer plats? Och hur står det till med att vinna dagens unga generationen för demokratin? Rosaline Marbinah, ordförande för LSU - Sveriges Ungdomsorganisationer, deltar också i samtalet.

Moderator: Najma Mohamed, rektor, politikerskolan Höj rösten.

Programmet är kurerat av Per Schlingmann, Folk och Kulturs kurator 2020.

Den här programpunkten har fri entré!

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!