V. 2.1.7

Vad gör egentligen Strängnäs kommunförfattare?

Vad gör egentligen Strängnäs kommunförfattare? Magnus Utvik anställdes i oktober 2018 som Sveriges första kommunförfattare i Strängnäs. Medel från Statens kulturråds "Stärkta bibliotek" gjorde det möjligt. Nu har Magnus Utvik arbetat tillsammans med litteraturutvecklaren Peter Björkman i över ett år. En stor kommunantologi publicerades i november med texter från 130 författare: "Jag färdas mellan nu och då - texter om livet i Strängnäs kommun". Hur genomfördes arbetet med kommunantologin? Vad har mer hänt sedan 2018? Vad gör en kommunförfattare egentligen? Hur gör man för att få fler vuxna att uttrycka sig i skrift? Och varför ska andra kommuner och regioner anställa en författare? I seminariet samtalar initiativtagaren till kommunförfattarprojektet kulturchef Christer Hermansson med Magnus Utvik och Peter Björkman om dessa frågor.

MEDVERKANDE: Christer Hermansson - kulturchef i Strängnäs kommun, Magnus Utvik - kommunförfattare i Strängnäs kommun, Peter Björkman -  bibliotekarie och litteraturutvecklare i Strängnäs kommun.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!