V. 2.1.7

Vem är till för vem? Utmanande danskonst i glesbygd

Folk och Kultur är stolta att presentera vår första arrangörspartner – Dans i Nord. Tillsammans med dem lyfter vi ämnen som är aktuella och relevanta för många: Hur man når ut med högkvalitativ kultur till många – hur vårdpolitik och de kulturpolitiska målen berör varandra – och hur kultur är en kraft för demokratin och samhällsutvecklingen

Akt 1 Dans i Nord har lyckats med det som delar av kulturvärlden brottas med – att nå ut med högkvalitativ kultur till många människor på många ställen. På vissa platser har de ökat sin biljettförsäljning med över 900%. Hur har det gått till? Marie Larsson Sturdy, verksamhetschef och konstnärlig ledare för Dans i Nord sedan 2012 anser att kultur är en demokratifråga, det är viktigt med kvalitet i varje steg och att budget bör läggas av sakkunniga. Hur har hon gjort för att hitta tvärsektoriella samarbeten? Hur kan gemensamma utmaningar omvandlas till gränsöverskridande framgångsfaktorer?

Akt 2 Vem finns till för vem i samhällsutvecklingens tjänst? Hur gör kulturen och vården för att inte hamna i polarisering? Går det att lära av varandra när man ser att kulturen och vården har samma utmaning: att leverera med kvalitet till alla. Finns det ett fungerande recept ?

MEDVERKANDE:
Helena Stenberg - Kommunalråd Piteå Kommun huvudman för Dans i Nord (Socialdemokraterna)
Tomas Vedestig - ordförande i regionala utvecklingsnämnden (Sjukvårdspartiet)
Anders Öberg - Regionråd i opposition (Socialdemokraterna)
Marie Larsson Sturdy - verksamhetschef och konstnärlig ledare Dans i Nord
Olof Westring - utvecklingsstrateg Dans i Nord
Roger Norén - konserthuschef Studio Acusticum

Moderator: Linda K Nordfors - konstnär, affärsutvecklare och koordinator för Folk och Kulturs tvärsektoriella partnerskap

Den här programpunkten har fri entré!

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!