V. 2.1.7
José Figueroa
Foto: José Figueroa

Verkningar – en dansföreställning med sinnen

Hur låter en apelsin? Hur doftar ett danssteg? Hur smakar sammet? Hur känns en melodi mot huden? Vad händer om vi dansar med alla sinnen? Om vi dansar med smaken och känner med synen?

Vilken är sinnenas plats i samhället? Är sinnesintryck distraherande och störande eller är de något upphöjt, som kan och bör förfinas?

Koreografen Jannine Rivel har i flera år intresserat sig för våra fem sinnen och hur de samverkar. Nu har hon skapat en dansföreställning på temat tillsammans med musikern Xenia Kriisin och ljusdesignern Åsa Holtz.

Det är en poetisk och abstrakt dansföreställning med fem dansare och två musiker på scenen. De doftar, sniffar, ser, blundar, känner, skrapar, smeker, lyssnar, smakar, tuggar, ljuder, trippar, glider, blåser och sjunger. Publiken får uppleva ett suggestivt och multisensoriskt verk med många lager.

Observera – allergivarning! I scenrummet finns 60 apelsiner, både på scenen och bland publiken. De hanteras, skalas och äts.

MEDVERKANDE:

IDÉ & KOREOGRAFI: Jannine Rivel

DANS: Jannine Rivel, Emilia Wärff, Stine Marcinkowski Pettersson, Nasreen Aljanabi Larsson, Moa M Sahlin

KOMPOSITÖR, SÅNG & PIANO: Xenia Kriisin

OBOIST: Anette Kumlin

KOSTYM & FLÄTVERK: Johanna Lovén

LJUSDESIGN: Åsa Holtz

PRODUCENT: Annette Taranto Fuller

FOTO & FILM: José Figueroa

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!