V. 2.1.7

Vi gör vad vi kan, röster från volontärer i flyktingmottagandet

2015 kom många flyktingar till Sverige. Den officiella mottagningsapparaten hann inte riktigt med. Men många frivilliga ställde upp. Föreningen Liv i Sverige och Migra förlag blev nyfikna: Vad gjorde alla dessa frivilliga och varför? Vi bad dem berätta och det blev en bok. I den berättar ett femtiotal volontärer med egna ord om sitt engagemang. De kompletterar därmed officiell statistik och tidningsrubriker och bidrar till en bredare bild av den här unika tiden i vår historia. Några av dessa volontärer medverkar vid seminariet.

MEDVERKANDE: Ingrid Sjökvist - ordförande i föreningen Liv i Sverige, Ingrid Sillén - förläggare Migra förlag, Stockholm, Kent Ekberg - teaterregissör, Teatergruppen Reflex, Kärrtorp, Stockholm och Gunilla Andersson - pensionär, tidigare bl a biblioteksassistent, Strängnäs.

 

Det här evenemanget är en del av Folk och Kultur-dagen som har fri entré! Läs mer om Folk och Kultur-dagen här.

Välkommen!

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Logga in

Logga in här på Folk och Kulturs hemsida och planera upp ditt besök genom att bygga ett personligt schema. Är du en ny användare? Då måste du registrera dig först. Det gör du här. Allt som krävs är namn och mailadress så är du igång!