headerbild

Musikalliansen

Musikalliansen är en av Folk och Kulturs konventpartners 2023! Osiel Ibáñez, vd för Musikalliansen, berättar med egna ord om samarbetet och vad Musikalliansen kommer att erbjuda besökarna under Folk och Kultur.

Hej Osiel!

Varför är Folk och Kultur en viktig arena för er?

Folk och Kultur står för mycket av det som vi arbetar för inom kulturen: möten, deltagande, inspiration och utveckling. Konventet är ett viktigt nav där stora delar av branschens infrastruktur deltar – därför är det självklart för oss att medverka.

Vad är Musikalliansens förhoppningar inför Folk och Kultur 2023?

Musikbranschen är omfattande och rymmer en stor mängd yrkesroller, affärsmodeller och musikaliska uttryck. Branschen är i ständig förändring och vi följer sektorns och omvärldens utveckling, därför är det tacksamt att få ta del av den generösa analys som Folk och Kultur erbjuder. Samtidigt är det ett bra tillfälle att presentera perspektiv, idéer och utbud från vår verksamhet. Flera av våra aktiviteter riktar sig även till arrangörer och uppdragsgivare från hela landet och vi hoppas att många vill besöka oss i vår monter.

Vilken är den viktigaste frågan som ni vill lyfta under konventet?

Återväxt och återstart, i ett osäkert läge, skulle jag säga. Hur skapar vi hållbara konstnärskap? Hur främjas konstnärlig utveckling? Här representerar alliansmodellen ett system som stärker utövares grundtrygghet, villkor och möjligheter.

Musikalliansen stödjer det fria musiklivet – inom vilka genrer? Och vad innebär det ur ett nationellt perspektiv?

Musikalliansens anställningsform är unik och erbjuder en grundanställning som är öppen för alla genrer. Musikerna som vi är i kontakt med, såväl anställda som deltagare i vårt kompetensutvecklingsprogram, är verksamma över hela landet. Över hälften av dem är även internationellt verksamma.

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev