headerbild
FOTOGRAF: FOTO LICENSIERAT VIA FREEPIK

Ett miljödiplomerat konvent

Miljö och hållbarhet är viktigt för oss och Folk och Kultur är ett miljödiplomerat konvent enligt Svensk Miljöbas. Du märker det bland annat genom att all information och alla inbjudningar är digitala, det finns inget tryckt program och vi uppmuntrar deltagare och medverkande att skapa sitt eget program på vår digitala plattform istället för att skriva ut programmet.

Folk och Kultur ställer miljökrav på alla leverantörer, väljer lokalproducerade råvaror, erbjuder vegetariska måltider och serverar vatten i kannor istället för flaskor. Ta gärna med en egen vattenflaska och fyll på hos Folk och Kultur!

Resor som Folk och Kultur gör klimatkompenseras via www.klimatkompensera.se och vi uppmanar alla deltagare att välja klimatsmarta transporter. Konventet ligger med gångavstånd från Eskilstuna Centralstation så ta gärna tåget till Eskilstuna.

Folk och Kultur väljer miljömärkta anläggningar för möte och logi, ger bidrag till välgörande ändamål i stället för presenter till talare och gäster och väljer kringaktiviteter som har så liten miljöpåverkan som möjligt

Miljödiplomering är i Sverige en miljörelaterad term som går ut på att företag diplomeras för ett systematiskt förbättringsarbete vad gäller den egna verksamhetens betydande miljöaspekter. SUSA - Sustainable standards (tidigare Svensk Miljöbas) är en ideell förening som förvaltar och utvecklar nationella kravstandarder för miljödiplomering, miljörevisorer och utfärdare av miljödiplom i Sverige.

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev