headerbild

Arkiv

Välkommen till Folk och Kulturs arkiv. Här kan du ta del av program och bilder från föregående års konvent.

Våra bildarkiv

MSR61456

Folk och Kultur 2024

Sjunde upplagan av Folk och Kultur bjöd på ett innehållsrikt program som belyste tematik kopplat till våra största samhällsutmaningar. Nytt för 2024 års konvent var det nordiska, treåriga, samarbetet med norska Kulturytring och danska Kulturmødet Mors. Även Urfolk och Kultur, ett samarbetet med det samiska kulturnätverket Viermie K, var en nyhet. Samarbetet resulterade i ett mingel på samernas nationaldag.
Se mer >
DSC00706

Folk och Kultur 2023

2023 års Folk och Kultur visade på en nationell tvärsektoriell plattform för de kulturpolitiska samtalen med stor närvaro från Sveriges politiska företrädare, samtliga nationella minoriteter, beslutsfattare och kulturskapare, och över 170 nationella institutioner, regionala instanser och lokala aktörer. Programmets teman speglade vår samtid med över 200 seminarier och workshops: kultur i samhällets krisberedskap, kultur för ett tryggare samhälle, hållbar finansiering och kultur i hela landet.
Se mer >
DSC03433

Folk och Kultur 2022

Den femte upplagan av Folk och Kultur arrangerades digitalt i en tid då kulturen hade drabbats oerhört hårt av pandemins konsekvenser. Programmet visades parallellt på sex digitala scener med sex huvudteman: Kulturpolitik, Nordiska perspektiv, Ungas kultur, Centrum och periferi, Konstnärlig frihet, Kultur och näringsliv.
Se mer >
DSC_0563 jpg 21 02 11  Foto Ulf Aneer

Folk och Kultur 2021

2021 genomfördes Folk och Kultur för första gången digitalt på grund av coronapandemin. Moderator för den digitala live-studion var journalisten Kerstin Brunnberg. Via länk hölls partiledarsamtal med Stefan Löfvén och Katrine Marçal intervjuade Sir Nicholas Serota.
Se mer >
20200205_FolkOKultur_DSF3008_edit

Folk och Kultur 2020

2020 var H.K.H. Kronprinsessan Victoria Folk och Kulturs officiell beskyddare. Kultur- och demokratiminister Amanda Lind invigde Folk och Kultur och Robert Fux var konferencier.
Se mer >
D_2_20

Folk och Kultur 2019

Andra upplagan av Folk och Kultur bjöd på 300 programpunkter och 200 arrangörer med programpunkter om Brexit, den fjärde industriella revolutionen och klimatets påverkan på kulturfältets förutsättningar. Sveriges kulturminister Amanda Lind (MP) höll ett anförande om hur regeringens syn på kulturpolitiken under kommande mandatperiod.
Se mer >
14

Folk och Kultur 2018

2018 invigdes Folk och Kultur av dåvarande kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Partiledare som var på plats för längre intervjuer var Centerpartiets dåvarande partiledare Annie Lööf, Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och Miljöpartiets dåvarande språkrör Isabella Lövin.
Se mer >

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev