headerbild
vision_IG

Vision och värdegrund

Tillsammans skapar vi Sveriges ledande konvent och mötesplats där konstens och kulturens betydelse i demokrati- och samhällsutvecklingen står i fokus. Så lyder Folk och Kulturs vision.
Läs mer >
Organisation_IG

Organisation

Är du nyfiken på hur vi är organiserade, vem som sitter i styrelsen och vilka som möjliggör Folk och Kultur? Då kan du läsa mer här.
Läs mer >
Sörmland_IG

Region Sörmland

Vi är glada att välkomna dig till Sörmland och till innehållsrika kulturdagar! Folk och Kultur stärker kulturen nationellt och främjar ett välmående kulturliv i hela Sörmland. Sörmland är stolt värdregion för Folk och kultur – för sjätte året!
Läs mer >
Kulturupplevelser_IG

Eskilstuna

Sedan starten 2018 har Eskilstuna varit värdstad för det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur. Eskilstuna har en vision om att bli en kulturstad till 2030, och Folk och Kultur är ett strategiskt viktigt evenemang för staden.
Läs mer >
FoK_Vanner_IG

Bli vår vän

Brinner du eller din organisation för kulturpolitiska frågor? Tycker du att ett dynamiskt kulturliv i Sverige är bland det viktigaste som finns? Vill du stödja Folk och Kultur i vårt arbete med att lyfta konstens och kulturens betydelse i demokrati- och samhällsutvecklingen? Välkommen till Folk och Kultur Vänner!
Läs mer >

Om Folk och Kultur

Folk och Kultur är ett kulturpolitiskt konvent. Initiativtagare till Folk och Kultur är Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd, projektägare är den ideella föreningen Kulturlyftet.

Konventet har utvecklats i nära samarbete med Eskilstuna kommun och Region Sörmland. Som plattform för inspiration, upplevelser och lärande skapas innehållet i samverkan med flera hundra externa arrangörer, utställare och representanter från kulturlivet, politiken, myndigheter, organisationer, ideella sektorn och landets 21 regioner. Förutom samtal, debatter och seminarier, presenterar Folk och Kultur ett digert program av professionella konstnärliga föreställningar och upplevelser. Tillsammans skapar vi Sveriges ledande konvent och mötesplats där konstens och kulturens betydelse i demokrati- och samhällsutvecklingen står i fokus.

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev