Arkiv 2023

Rekvisitan har ordet

"Rekvisitan har ordet" är ett panelsamtal på rekvisitans villkor där de medverkande, utifrån olika perspektiv och yrkesroller, agerar språkrör för var sitt rekvisitaföremål. Vi tar upp frågor som vad rekvisita egentligen är, rekvisitans roll som förstärkare av kulturupplevelser, minimalistisk/maximalistisk rekvisita, rekvisita i olika kulturgenrer, rekvisitamissbruk och vad som egentligen händer med rekvisitan – efteråt?

Arrangörer: Octotext och Uppsala universitet

Plats: Danssalen, Scenkonst Sörmland

Tid: 9 februari 2023 15:00 –

Jon Back

forskare inom design och spel

Jon Back forskar kring design av lek, spel och lekfulla aktiviteter på Institutionen för informatik och media vid Uppsala universitet. Fokus ligger på hur design påverkar engagemang, känslor och upplevelser. Han har designat både levande rollspel och publicerat brädspel, både för utbildning och för nöje. Jon kan följas via bloggen www.jonback.seeller på Twitter: @jonbck.

Anders Lindeberg-Lindvet

museiintendent

Anders Lindeberg-Lindvet är intendent för Kunskap och samlingar på Tekniska museet och arbetar där sedan 2007 som samordnare av insamlingen av föremål. Innan dess var han samlingsansvarig på Telemuseum, där Anders började redan 1984. Han har även medverkat som storyteller, researcher och innehållsproducent i ett flertal utställningsprojekt, senast i "Subject:hello". Anders har också medverkat som skribent i flera publikationer, och periodvis på Tekniska museets blogg.

Jenny Fornell Hjelm

moderator

Jenny Fornell Hjelm är grundare och vd för Octotext. Hon frilansar som redaktör inom förlagsbranschen och samarbetar ofta med olika universitet. Dessutom skriver hon rollspelsscenarier, föreläser och håller i workshops om skrivande. Mer om Jenny finns på https://octotext.se eller Linkedin: https://se.linkedin.com/in/jenny-fornell-hjelm.

moderator

Sara Podda

skådespelare, lajvpedagog

Sara arbetar på Lajvbyrån och är utbildad skådespelare, producent och teaterpedagog. Lajvbyrån specialiserar sig på upplevelsebaserat lärande genom lajv och riktar sig främst till barn och unga.

Sara lajvade första gången 1998 och hon gillar veckolång fantasy i skogen minst lika mycket som långhelgspostapokalyps i grustag och diskbänksrealistiska kvällsscenarier.

Sara är också improvisatör i improvisationsteatergruppen gbgimpro.se.

Malin Zedigh

attributör

Malin Zedigh har varit verksam inom teater-, tv- och evenemangsbranschen sedan 2017. Hon har en högskoleutbildning i attributmakeri från Luleå tekniska universitet i Skellefteå, och har frilansat som bl.a. scenografiassistent, rekvisitör, attributör och attributmakare. Uppdragsgivarna har till exempel varit Dramaten, LasseMajas Detektivbyrå, Masked Singer och Labyrint. Malin har nu fast anställning på Stockholms stadsteater.

 

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev