Tillsammans med Smart Coop ökar vi den digitala interaktionen

Vi kan med glädje meddela att det kooperativa produktionshuset Smart Coop är årets första konventpartner. Tillsammans implementerar vi ett digitalt verktyg som under Folk och Kultur 2022 kommer att ge fördjupade möjligheter att interagera/umgås digitalt. Vi hoppas naturligtvis detta ska resultera i nya insikter om hur ett digitalt konvent kan genomföras och viktigt för konventets framtid som ett troligt hybridevent.

5 januari 2022

Det kooperativa produktionshuset Smart Coop blir 2022 konventpartner till Folk och Kultur. Som icke-vinstdrivande och medlemsägd organisation har Smart som mål att hjälpa sina medlemmar med ekonomi, administration samt öka deras sociala trygghet genom anställning, schyssta kontrakt och bra försäkringar. Under pandemin har Smart arbetat hårt för att stötta och tillgängliggöra så mycket stöd som möjligt för medlemmarna i kooperativet vilket gjort att många har kunnat klara sig bättre än om de agerat själva. Med medlemmar verksamma inom nästa alla konstområden över hela Sverige representerar Smart en unik bredd av perspektiv från kultursektorn.

Utgångspunkten för partnerskapet är att skapa goda förutsättningar för ett interaktivt och kommunikationsvänligt Folk och Kultur 2022. Detta samarbete ger inblick i ett spännande digitalt verktyg, som via en intressant plattform ger en känsla av ”live-närvaro” då man loggar in på konventet. Partnerskap är naturligtvis en win-win. Smart Coop får god synlighet i deras nationella liksom internationella arena liksom Folk och Kultur ett spännande digitalt verktyg och inte minst utbyggda nätverk.

– Smart är otroligt stolta och glada över att vi i år blir konventpartner till Folk och Kultur. Just nu när det svenska kulturlivet både befinner sig både i en djup kris men också innoverar och hittar nya vägar framåt är Folk och Kultur en enormt viktig arena för att mötas, inspireras och få nya lärdomar.

Med våra 1700 medlemmar och användare från det fria kulturlivet i hela landet, känner vi att Smart bidrar med en viktig röst.

– Som kulturutövare och medlem i Smart är det otroligt viktigt att få inta en central plats på Folk och Kultur för att synliggöra den verklighet som det innebär att vara konstnär, särskilt nu när de flesta i branschen har det väldigt tufft” säger Robin Jonsson, robotkoreograf.

– Vår ambition har alltid varit att interagera och vara kommunikativa. Ett färdigplanerat fysiskt Folk och Kultur 2022 att lansera förvandlades hastigt till ännu ett digitalt konvent. Och nu med julens frid i antågande. Snabbt insåg vi att det vi sökte var ett interaktivt digitalt sammanhang att verka i. Så när Smart Coop tipsade oss med denna idé var det något vi självklart ville inkludera i konventet 2022. Vi ser att partnerskapet, som är helt i linje med vår värdegrund, kommer bidra till att höja konventets kvalitet, säger Ismo Railisson, projektledare, Folk och Kultur.

Smart Coop
Smart Coop är en europeisk organisation med ca 90.000 frilansare och återfinns i 40 städer i Europa. I Sverige har vi ca 1700 medlemmar från norra Sapmi till Smygehuk i Skåne.

Vill du veta mer?
Du hittar mer information om våra partnerskap här.
För att prata vidare om fördelarna med partnerskap för just dig och din organisation, kontakta vår projektledare Ismo Railisson på: ismo.railisson@folkochkultur.se.

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev