Infrastruktur för kreativa frilansare

Tillsammans med aktuella aktörer i branschen samtalar vi om infrastrukturen och förutsättningarna för att kunna verka som kreativa frilansare i Sverige idag. Vilka skapar de nätverk som är avgörande för våra frilansare? Vilka rådgivande funktioner finns och vad erbjuder de?

En av de viktigaste tjänsterna för frilansare är nätverk. Det innebär att ha kontakt med andra i branschen, potentiella kunder, samarbetspartners, mentorer och rådgivare. Nätverk kan hjälpa frilansaren att få inspiration, feedback, stöd, tips, uppdrag och finansiering. Nätverk kan också bidra till att öka frilansarens synlighet, trovärdighet och professionella utveckling. Nätverk kan skapas och underhållas genom olika kanaler, till exempel sociala medier, webbplatser, nyhetsbrev, poddar, bloggar, event, kurser och workshops. Vem skapar dessa nätverk i Sverige idag?

En till viktig tjänst för kreativa frilansare är rådgivning. Det handlar om att få professionell hjälp och vägledning i olika frågor som rör frilansarens verksamhet, till exempel juridik, ekonomi, skatt, försäkring, marknadsföring och projektledning. Rådgivning kan hjälpa frilansaren att lösa utmaningar, fatta beslut, planera, budgetera och förhandla. Rådgivning kan också bidra till att öka frilansarens kompetens, självförtroende och trygghet. Rådgivning kan erhållas genom olika källor, till exempel myndigheter, organisationer, företag, experter och kollegor. I Sverige finns det några få rådgivningstjänster och plattformar som är tillgängliga för kreativa frilansare. Vi välkomnar röster från andra aktörer som erbjuder dessa tjänster och pratar om vikten av infrastruktur.

Seminariet arrangeras av Smart Coop.

 

Arrangör: Smart Coop

Plats: Ångvälten/Tändkulan, Hotel Bolinder Munktell

Tid: Torsdag 14:15 – 15:00

Gordon Hahn

verksamhetsledare Coompanion

Iwona Preis

vd Smart och Intercult

Nina Piroth

moderator, retoriker och kommunikationskonsult

Sofie Marin

grundare och VD Arts Dynamics. Kulturstrateg, rådgivare och konsult inom Cultural Affairs.

Noah Hellwig

dansare, Koreograf och Ordförande för föreningen Smart Frilanskooperativ

Anders Frennberg

vd Teateralliansen

Martin Q Larsson

inkubatorchef Subtopia och ordförande creARTive

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev