Gul&Blå: hela Sverige flätar

Projektet "Gul & Blå: Hela Sverige Flätar" förenar människor för fred och optimism genom kreativitet. I denna gemensamma konstproduktion flätar svenska familjer tillsammans med ukrainska mammor och barn den svenska flaggan. Projektet har pågått i snart ett år, och tusentals gula och blå tygbitar med fredshälsningar från hela Sverige har flätats samman till en stark symbol för gemensam strävan efter harmoni och förståelse.

Under Folk & Kultur Konvent 2024 planeras verket att avslutas med fler underskrifter. Du är välkommen att delta i denna historiska workshop som kommer att bevara berörande historier om krigets lidande och sorg.

Projektet leds av konstnären Ludmila Christeseva, som blev nominerad till Nelson Mandela-priset 2023 för sitt fredsarbete och vann Impact of the Year by IHM Impact Awards. Christeseva har visat upp ett starkt motstånd mot den ryska offensiven genom den kreativa koalitionen med ukrainska mammor och barn och deras ständiga hantverksattacker, både i Sverige och utomlands. Läs mer på foundation.artten.seoch artten.se.

Arrangör: ARTTEN FOUNDATION

Plats: Utställartorget, Stiga Sports Arena

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev