Vad är problemet? - Så ser vi till att scenkonsten når fler (teckenspråkstolkas)

Vad finns det för hinder och möjligheter för scenkonsten att nå fler? Vilken roll kan arrangören ta i arbetet för att scenkonsten ska nå fler och inte minst hur?  Detta samtal lyfter scenkonstarrangören möjlighet att genom  att skapa förutsättning för scenkonsten också bli en viktig aktör för att bidra till att nå delaktighetsmålen.

Men för att kunna göra det behöver vi också förstå de hinder som finns på vägen och vad kan vi göra för att minska eller helt undanröja dem.

Programpunkten teckenspråkstolkas

Arrangör: Riksteatern

Plats: Stora scenen, Volvo CE Arena

Tid: Torsdag 13:45 – 14:45

Susanna Dahlberg

vd Riksteatern

Susanna är sedan den 1 oktober 2022 vd för Riksteatern, dessförinnan var hon vd för Regionteater Väst. Susanna har varit verksam i scenkonstbranschen i drygt 20 år och har stor erfarenhet av att bedriva arbete inom verksamhetsutveckling, arbetsmiljöfrågor, kommunikation och utvecklingsarbete. 2016 utsågs Susanna till årets chef i Västra Götaland. Susanna är ordförande i Musikalliansen och styrelseledamot i bland annat SOK-stiftelsen och Göteborg Film Festival.

Carina Rehn

,

Carina har varit engagerad i Riksteatern sen 2017 och blev ordförande 2023 för Riksteatern Hofors. Under Carinas ordförandeskap gick medlemsantalet från 36 till 155.  Carina är uppvuxen i Hofors och beskriver sig själv som uppväxt ”utan någon som helst kulturell anknytning.” Carina arbetar skift inom stålindustrin och har under många år arbetat på transportavdelning och kört alla slags olika fordon men även arbetat som transportledare. För 8 år sen såg Carina en teaterföreställning och därefter en till och sen var hon fast och hennes intresse och engagemang för scenkonsten väcktes.

Tasso Stafilidis

.

Tasso är i grunden skådespelare och har i 35 år verkat i olika ledningspositioner i kulturlivet och inom kulturpolitiken. Under åren som verksamhetschef för kulturfestivalen i Göteborg utvecklade han metoder för publikarbete och för att nå nya målgrupper.

Isabel Cruz Liljegren

.

Isabel är dramatiker, regissör och konstnärlig ledare för hi! art. Hon har skapat över 20 scenkonstverk för teatrar runt om i landet såsom Kulturhuset Stadsteatern, Riksteatern, Göteborgs Stadsteater och Folkteatern i Göteborg. Isabels verk har valts ut till Bibu och nominerats till Prix Europa. 2023 examinerades hon från TRS Trygghetsrådets program för framtidens chefer och ledare. Isabel är även styrelseledamot i Dramatikerförbundet och Scensverige.

Anusha Andersson

moderator

Verksamhetsutvecklare på Riksteatern. Sitter med i styrelsen för Konstfack samt Nordens institut på Åland. Grundare och verksamhetsledare för kulturföreningen Historieberättarna. Anusha har en magister från Stockholms konstnärliga högskola, Institutionen för skådespeleri och varit verksam inom kultursektorn i 20 år.  

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev