Sluta vuxengissa – så här involverar du ungas röster i kulturdriven utveckling

Kulturförvaltningen i Malmö har under fyra år drivit ett omfattande arbete inom kulturdriven utveckling. Inför Malmö stads nya kulturinkubator, Work in Progress, har unga lokala kreatörer spelat en avgörande roll i förstudien. Hur såg detta arbete ut, vilken roll hade kreatörerna och hur ser liknande arbete ut i andra städer?

Malmö stad har bjudit in unga kreatörer samt medarbetare från Botkyrka och Skellefteå kommun till ett panelsamtal för att diskutera hur vi säkerställer ungas delaktighet i kultursektorn.

Arrangör: Malmö stad - kulturförvaltningen

Plats: Auditorium, Munktellmuseet

Tid: Onsdag 15:45 – 16:30

Chrissie Faniadis

moderator

Chrissie Faniadis är kulturstrateg, kulturpolitisk expert, processledare och entreprenör. Sedan 2011 driver hon kunskapsföretaget EUNIA AB var syfte är att kompetensutveckla och stärka det svenska och europeiska kulturlivet genom internationalisering, verksamhetsutveckling och nätverk. Hon är en erfaren moderator och talare, anlitas som expert och rådgivare, och har utvecklat ett flertal verksamheter och projekt både inom och utanför Sverige. Hon är baserad i Stockholm.

Amira Hassan

projektledare kulturdriven utveckling Malmö stad

Arbetar med kulturdriven utveckling, som handlar om att ge samhällets alla unga mellan 16–25 år lika möjlighet att både vara del och ta del av det som kultursektorn erbjuder. Med sin tidigare erfarenhet inom kulturlivet såsom public service, fria kulturlivet och kommunala verksamheter så besitter Amira också en bred kunskap kring utvecklingsfrågor som makt och inkludering.

Amanda Ferrada

projektledare kulturdriven utveckling Botkyrka kommun

Amanda Ferrada

Arbetar som samordnare för kulturdriven utveckling på Botkyrka Kommun samt som kulturstrateg, och curator. I grunden konstvetare och har en bakgrund i konstfältet där hon har jobbat som projektledare, kulturstrateg och skribent på bl.a. Statens Konstråd, Grafikens Hus och GIBCA. Hon är främst intresserad av att jobba förebyggande med kulturdriven utveckling som metod, för att stärka och skapa förutsättningar för unga och unga vuxnas eget skapande och delaktighet i beslutfattande processer i segregerade urbana miljöer. Annars har hon varit med och skapat och drivit flera plattformar som jobbar med community building. 

Samuel Rönnblom

enhetschef Skellefteå kommun

Arbetar med utvecklingsfrågor och verksamhetsfrågor när det kommer till ungdomsverksamhet och mötesplatser i Skellefteå kommun. Delaktighet, inflytande och medbestämmande är nyckelord i ungdomsarbetet och de ungas påverkan en röd tråd i verksamheten. Samuel har en bakgrund som verksamhetsutvecklare med inkluderings- och sociala hållbarhetsfrågor inom kultur- och fritidssektorn som huvudfokus. Något som är högaktuellt i dagens ungdomsarbete i en kommun i en expansiv tillväxtfas.

Tillbaka

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev